A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Olcsóbb internetet szeretne az új kormány

Vágólapra másolva!
A kormány százezres nagyságrendben szeretné PC-khez juttatni azokat, akik jelenleg nem képesek maguk finanszírozni a költséges számítógép-vásárlást - hangzott el vasárnap az Infopolitikusok találkozóján Pázmándon
Vágólapra másolva!

A hétvégén rendezték meg Pázmándon a Infopolitikusok II. találkozóját, ahol ismét bebizonyosodott, hogy mennyire szükség van az informaikai, ill. a távközlési szakma és politika képviselőinek "kötetlen" eszmecseréjére.

A leendő informatikai miniszter ugyan nem tudott részt venni a rendezvényen, de Molnár Gyula, a Parlament Informatikai és Távközlési Bizottságának alelnöke előadásában egyértelműen azt hangsúlyozta, hogy a kormány százezres nagyságrendben szeretné PC-khez juttatni azokat, akik jelenleg nem képesek maguk finanszírozni a költséges számítógép-vásárlást. Az új kormány nem csak látszatintézkedéseket tervez, határozott elképzelései vannak az információs társadalom felépítésével kapcsolatban.

Az olcsó internettel kapcsolatban kormányzati szerepvállalást ígért, bár ennek pontos részletei még nem ismertek. A kedvezményekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem csupán egy szűk réteget szeretnének ezzel a lehetőséggel megcélozni.

Az internetes magyar tartalom bővítése és az e-kormányzati funkciók fejlesztése is kiemelt szerepet kap a leendő mininsztérium feladatai között.

A leendő informatikai minisztérium szoros együttműködést és folyamatos konzultációt igért a jelen levő szakmai szervezetek vezetőinek.

Az előadások javarészt a hírközlési törvényről, a szerzői jogvédelemről, az ingyenes programokról és az internet jelenéről és jövőjéről folytak.

Az előadók között volt Majtényi László a korábbi adatvédelmi biztos, Molnár Gyula, a Parlament Informatikai és Távközlési Bizottságának alelnöke, Kiss János újságíró és Simó György, az Axelero Rt. általános vezérigazgató-helyettese is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!