A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

USA: elmarad az e-szavazás

Vágólapra másolva!
A Pentagon biztonsági megfontolásokból egyelőre parkolópályára állította azt a projektet, amely lehetővé tenné a külföldön tartózkodó amerikai állampolgároknak, hogy az interneten keresztül adják le voksaikat az elnökválasztás alatt.
Vágólapra másolva!

Az 22 millió dolláros költségvetéssel létrehozott internetes szavazási rendszeren keresztül az eredeti tervek szerint az idei elnökválasztás során 100 ezer külföldön tartózkodó amerikai katona és civil állampolgár adhatta volna le voksait. A Pentagon azonban végül úgy határozott, nem próbálják ki a szavazási rendszert - miután biztonsági szakembereinek véleménye szerint a jelenlegi számítógépes és internetes technológiák használatával lehetetlen kellően biztonságos online szavazórendszert kiépíteni.

A hivatal illetékesei korábban úgy nyilatkoztak, hogy a SERVE néven ismert online választási rendszerbe extra biztonsági funkciókat építettek be, így az megfelelő védettséget képes biztosítani. Az e-voks rendszer egyébként az eredeti ütemterv szerint élesben elsőként a dél-karolinai előválasztáson debbütált volna múlt kedden.

USA: online távszavazó rendszert tesztelnek20001106usa.html
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!