Az elmúlt év legkeresettebb témái: szex, MP3 és Britney Spears

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Britney: az életben szűz, a színpadon ribanc

A toplistákon feltűnnek más ismert nevek és együttesek is. A Yahoo tízes ranglistáján helyet kapott Jennifer Lopez és a Back Street Boyz nevű formáció, valamint Eminem és az N'Sync. A japán gülüszemű zsebszörnyek kedvelőnek köszönhetően népszerű volt a Pokémon, valamint a brutális manga rajzfilm, a Dragon Ball Z.

2000 a sportesemények éve volt, a sydneyi olimpia rengeteg embert ültetett a tévék és a képernyők elé, amit igazol az is, hogy a Lycos mellett több kereső ranglistáján előkelő helyezést ért el az "Olympics" kulcsszó.

Az internetezők az elmúlt évekkel összehasonlítva 2000-ben használták leginkább letöltésre a világhálót. A keresőkön keresztül sokan igyekeztek rálelni kedvenc együtteseik illegális MP3-zenéire vagy éppen a legfrissebben kiadott játékok és felhasználói programok "megtört" változatára.

Az Altavista kereső ranglistáján előkelő első helyezést ért el a szex kulcsszó: rengeteg internetező volt kíváncsi olyan weboldalakra, amely férfiak és nők közösen végzett "tornamutatványait" ábrázoló fényképeket és videókat tett közzé.

A felmérések szerint azonban a világhálón lassan háttérbe fognak szorulni a szexoldalak, ugyanis a tartalmak bővülésével és az online szolgáltatások elterjedésével az internet közönsége más témák felé fordul. Természetesen a szexoldalak üzemeltetői sosem fognak arra ébredni, hogy senki sem látogatja többé a szaftos galériákat.

A kulcsszavak toplistáját átnézve világosan kiderül, hogy az internetezők zöme alapvetően szórakozásra használja a világhálót. A nagyobb politikai események, mint például az amerikai elnökválasztás körüli hercehurca ugyan felkeltik az érdeklődést, azonban ez a figyelem tiszavirág-életűnek tűnik Britney Spears töretlen online karrierjéhez képest.

Michaleczky Péter

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!