A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A nyugdíjasok is védenék számítógépeiket

Vágólapra másolva!
A különböző internetes támadások ellen védő szoftverek vásárlói tőlünk nyugatabbra leginkább a nyugdíjas korú felhasználók közül kerülnek ki - a meglepő tényre ki egy brit cég felmérése hívja fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Az it-biztonsági szolgáltatásokat üzemeltető Preventon cég 3 éven át végzett felmérése szerint az otthoni számítógépeken használatos, internetes támadások elleni védelmet nyújtó szoftverek 40 százalékát nyugdíjas felhasználók, közülük is leginkább nők (53 százalék) vásárolják. Az elmúlt két év során a hölgyek által vásárolt védelmi programok és szolgáltatások aránya 11,2 százalékkal bővült - olvasható a tanulmányban.

A felmérés készítőinek várakozásai szerint 2005 során az otthoni PC-kre szánt védelmi szoftverek 40 százalékát nők vásárolják majd meg. Ezek az adatok cáfolni látszanak azt a sztereotípiát, mely szerint a számítógépük védelmével csupán a fiatalabb korosztályhoz tartozó férfiak foglalkoznak.

A ZDNet informatikai magazin beszámolója szerint a Microsoft egy 1998-ban készített felmérésében kimutatta, hogy a nyugdíjasok többet csetelnek a számítógépekről, mint bármely más korcsoport.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!