A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Slusszkulcs helyett USB-vel indul a Mazda

Vágólapra másolva!
A távirányító megnyomása után futófény szalad körbe az autó lámpáin, amely a kilincseknél állapodik meg. A műszerfalon vörösen derengő fény jelzi a slusszkulcsot helyettesítő flash meghajtó helyét, amely a vezető beállításait és kedvenc zenéit tárolja.
Vágólapra másolva!

Az USB-s eszköz csatlakoztatása után miniatűr botkormány emelkedik ki a középkonzolon, és gombnyomásra indítható a motor - derül ki a Mazda Sassou névre keresztelt koncepcióautójának sajtóanyagából. A járművet vezetni ugyan hagyományos kormánykerékkel kell, és a botkormány csak a fedélzeti számítógép vezérlésére szolgál, de a gyártó szerint a műszerfal közepét elfoglaló ovális TFT-kijelzős komputer a kocsi lelke, amelyen a vezető figyelemmel követheti a Sassou minden rezdülését.

A slusszkulcsot helyettesítő miniatűr pendrive nem csak az utazáshoz szánt zenéket és az ülések, a légkondicionáló és a tükrök személyre szabott beállításait tárolja, hanem a jármű navigációs szoftverét is ezzel lehet programozni. A vezető az otthoni számítógépén tervezheti meg a másnapi útvonalat, amit az autó indítás után átmásol saját merevlemezére.

A kocsi fotózza a tolvajt

Forrás: [origo]
A Sassou műszerfala

A Mazda Sassou-t a múlt héten megrendezett 61. Frankfurti Autószalonon mutatták be, ahol több high-tech újítást felvonultató modell is szerepelt. A Volkswagen decembertől szintén USB-csatlakozóval és háttértárral szereli fel egyes típusait, ha a megrendelő úgy kívánja - adta hírül a CNN. A feláras extra segítségével bármilyen mp3-lejátszót csatlakoztatni lehet majd az autó hifi-rendszeréhez. A japán Denso pedig olyan biztonsági rendszert mutatott be, amely a jármű feltörése esetén nem csak megszólaltatja a riasztót, hanem le is fotókat is készít az autó utasteréből, és a képeket e-mailben elküldi a tulajdonosnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!