A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bemutatta iPod-klónját a Microsoft

Vágólapra másolva!
Csütörtökön fotókat újabb paramétereket is közölt a redmondi cég Zune nevű hordozható médialejátszójáról, amelyet a már öt éve piacon lévő Apple iPod riválisául szán.
Vágólapra másolva!

A Microsoft tájékoztatása szerint a Zune az év végétől lesz kapható az Egyesült Államokban: az eszköz 30 gigabájtos merevlemezzel és 3 col átlójú képernyővel lesz felszerelve. A japán Toshiba által gyártott eszköz fekete, fehér és barna színben lesz kapható, FM-rádiót is tartalmazni fog, legfőbb érdekessége a vezeték nélküli funkció.

Ez utóbbi segítségével az egymás közelében lévő Zune-lejátszók közt zenefájlokat is küldözgethetnek majd a tulajdonosok: az ismerős eszközéről lemásolt zeneszámot három alkalommal engedi meghallgatni a hardver. Emellett a beépített DJ-funkció segítségével az egyik kütyü használója négy másik, közelben tartózkodó felhasználó eszközére sugározhat zenét saját Zune-járól.

Forrás: [origo]

Hasonlít az iPodra a Zune

Bár a zenelejátszó várható ára és pontos megjelenési ideje még nem ismert, a Microsoft már most közölte, hogy a márkanéven egyéb hordozható eszközöket, többek közt multimédiás funkciókkal felvértezett mobiltelefont is tervez piacra dobni. A rivális Apple a napokban jelentette meg, hogy a zeneszámok, videoklipek és sorozatok mellett filmek értékesítését is megkezdi az ezek lejátszására képes iPodra, míg a Microsoft hasonló irányú terveiről egyelőre annyit közölt: jelenleg is tárgyalásokat forgat a filmstúdiókkal.

A zeneszámokat a Zune Marketplace nevű online zeneáruházban lehet majd megvásárolni az új termékhez, melynek használói havidíjas konstrukciót is választhatnak, melynek ellenében korlátlanul tölthetnek le zenéket, melyeket addig tudnak meghallgatni, amíg előfizetésük aktív.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!