A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mobil VOIP Olaszországban

Vágólapra másolva!
Az olasz 3 nevű szolgáltató egy új megoldást vezetett az előfizető számára. A Skype-pal kötött szerződés keretében egy kifejezetten mobil VOIP-hívások lebonyolítására alkalmas telefont mutatott be.
Vágólapra másolva!

Miközben a szolgáltatók tűzzel-vassal ellenzik a wifi- és 3G-alapú VOIP-hívásokat, melyekkel az előfizetők jelentősen csökkenthetnék telekommunikációs költségeiket, a 3 nevű olasz operátor 2008 januárig nem kevesebb, mint 10 óra ingyen beszélgetést kínál az új Skype-telefon-felhasználóknak. A Skype logójával ellátott készülék mindössze 100 euróba kerül, és további havi 5 euró befizetésével 2008 februárjától már elérhető a havi 600 perc ingyenes hangalapú kommunikáció. A Skype-telefon elsősorban a 3 szolgáltató UMTS-hálózatát fogja VOIP-alapú beszélgetésekre használni, amely után az előfizetőnek csak az adatforgalom után kell fizetnie.

A 3G-vel is felszerelt telefon első szempillantásra egy szappanra emlékeztet, pláne, ha nem a fekete, hanem a fehér színű változatott emeljük le a bolt polcáról. A Skype-mobil hátlapján egy 2 megapixeles kamerát találunk, amellyel a szolgáltató ígéreti szerint minőségi fotókat készíthetünk. A Bluetooth 2.0- és az A2DP-támogatásnak köszönhetően élvezhető keretek között hallgathatunk zenét vezetéknélküli fülhallgatón keresztül. A 16 MB-os belső memória igen szűkösnek tűnik, de a ma már vonzó áron elérhető microSD kártyával tovább bővíthetjük a kapacitást.

A kezdeményezés - túl azon, hogy Európában egyelőre egyedi megoldásról van szó - új távlatot nyithat az előfizetők számára a költséghatékony kommunikáció terén, illetve izgalmas lehetőséget jelenthet az adatforgalmi bevételeket növelni kívánó operátorok számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!