A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itthon is kapható 3G/wifi-routerek 2.

Vágólapra másolva!
Naponta érkeznek újabb és újabb hírek különféle gyártóktól a wifi-, 3G- és HSPDA-képességekkel ellátott eszközökről. Ezúttal az itthon is kapható szerkezeteket gyűjtjük össze. Most a Linksys wifi-routerével ismerkedünk meg közelebbről.
Vágólapra másolva!

A korábban megszokott lila színű Linksys-routerek helyett most egy valóban megújult külsővel büszkélkedő eszközt tarthatunk a kezünkben. A Linksys Wireless 3G Router ezúttal szürke árnyalatokban pompázik, és jóval kisebb az elődöknél. Az amúgy elfektethető eszköz alapesetben egy talpat is kapott, mellyel jóval könnyebben tudjuk elhelyezni az asztalunkon vagy egy polcon. A routerből ezúttal csak egy méretes antenna lóg ki, amely a wifi-jelek fogadására szakosodott.

A router segítségével megoszthatjuk vezetékes vagy mobilinternet-kapcsolatunkat. A Linksys terméke - ennek megfelelően - minden ma elérhető technológiát támogat. A Cisco lakossági üzletágának terméke képes a normál DSL-kábel (10/100 Mbps) fogadására, amelyet további négyfelé oszthatunk szét UTP (hálózati) kábel segítségével. Amennyiben otthonunkban vezeték nélküli internet fogadására alkalmasak az eszközök, úgy wifi-n (IEEE 802.11g) keresztül jóval több eszközt tudunk egyszerre kiszolgálni.

A szokványos módon, webböngészőn keresztül konfigurálható router biztonsági szempontból is igen fejlett: képes szűrni a csatlakozó eszközök között MAC-cím alapján, támogatja a legújabb WPA-, RADIUS- és WEP-titkosításokat is. A beépített tűzfalon már meg sem lepődünk. A 3G-s használathoz egy külön SIM-kártya-modult kell a routerbe illesztenünk, amelyet az alapcsomag nem tartalmaz. A termék ára éppen 40 ezer forint felett áll meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!