A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ismét veszélyben a világ: jön a Diablo 3

Vágólapra másolva!
Hét év szünet után új Diablo játékkal jelentkezik a Blizzard. A cég párizsi konferenciáján jelentette be az új szerepjátékot, azt azonban nem árulták el, pontosan mikor fog megjelenni.
Vágólapra másolva!

Tristram városa felett ismét baljós jelek mutatkoznak, a gonosz ismét eljön a földre. A Diablo sorozat rajongói pedig lassan elkezdhetik fenni sutba dobott kardjaikat, tisztítani szögre akasztott páncélingüket, mert egy minden eddiginél epikusabb csatában ismét meg kell menteniük a világot.

Jó hír az egyjátékos kalandokat kedvelőknek, hogy a Diablo III a várakozások ellenére sem válik MMO-játékká, amelyen felhasználók ezrei mérkőzhetnek meg egymással. Igaz a Blizzard által üzemeltetett Battle.net rendszeren lehetőség lesz a barátokkal és harcostársakkal való közös kalandozásra úgyanúgy, ahogy a Diablo II is lehetővé tette ezt. A készítők próbáltak javítani az újrajátszhatóságon is, a véletlenszerű pályaalkotás mellett megjelenik a véletlenszerű küldetésgenerálás, amivel valószínűleg kevesebb kötelező kalandot kell végigkattingatni azoknak, akik másodszor is végig szeretnék játszani a játékot.

A Diablo III játszható karakterei közül egyelőre csak a második részből már ismert Barbár és az új verzióban bemutatkozó Boszorkánymester (Witch Doctor) ismert. A másik három játszható karakterkaszt felfedésére még várnia kell a kíváncsi játékosoknak. Új felhasználói felületet és gyógyulási rendszert is kap a játék. Az utóbbi a fejlesztők szándékai szerint lehetővé teszi a gyógyító italok halmozása - ami valószínűleg minden régi Diablo játékost zavart - nélküli játékot. Az új felület és harcrendszer pedig a látványosabb és pusztítóbb harci kombinációk kijátszását segíti majd.

A Diablo III alá új, csillogósabb és 3D-sebb motor kerül, ráadásul a pályák alkotóelemeinek nagyobb részével lehet majd kontaktusba lépni. A Blizzard hivatalos bemutató videóján például a barbár karakter az ellenflek egy csoportjára egy laza falat dönt rá. A komolyabb motor ellenére sem változik a megszokott diablós izometrikus nézet, a Kotaku játékblog tudósítása szerint még az ötlet sem merült fel a fejlesztőkben, hogy ezen a jellemzőn változtassanak.

Forrás: [origo]

Bár a játék megjelenésének időpontja még nem ismert, az már biztos, hogy a windowsos és maces felhasználók egyszerre juthatnak hozzá majd a Diablo III-hoz. Nem váratlan lépés ez a Blizzard stúdiótól, eddigi játékait is kiadta mindkét platformra. Sajtóértesülések szerint a Diablo III nem igényli majd a DirectX 10-est, és nem szükséges futtatásához a legújabb és legjobb hardver sem.

A játékra vonatkozó hírek mellett a Blizzard számos egy trailer és egy, az újfajta játékmenetet bemutató videót is közzétett a Diablo III honlapján. A képernyőképekbe és művészi Az igazán lelkes játékosok pedig háttérképeket is tölthetnek le, illetve hosszasan ismerkedhetnek a képernyőből morcosan kibámuló animált barbár és boszorkánymester karakterekkel. Az olvasgatni szeretőket a világ, egyes szörnyek, Cain naplója és Sanctuary világának leírása várja az érdeklődés miatt meglepően lassú honlapon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!