A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Svédországban is figyelhetik az e-maileket

Vágólapra másolva!
A svéd parlament szerdán törvényt fogadott el, amely engedélyezi az elektronikus levelek és telefonbeszélgetések megfigyelését.
Vágólapra másolva!

A 143 igen, 138 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadott jogszabály élénk vitát váltott ki a stockholmi parlamentben, ellenzői George Orwell 1984 című regényére utalva a "nagy testvér" országának rémét idézték fel. A 2009 januárjában életbe lépő törvény értelmében megfigyelhető lesz valamennyi Svédországba és onnan küldött elektronikus levél és lehallgatható lesz minden telefonhívás.

A Google Inc. és a TeliaSonera AB svéd távközlési cég szerint a most elfogadott intézkedés Európában a legnagyobb szabású lehallgatási terv, amely az egyesült államokbeli megfigyelési programhoz hasonló. "Az új intézkedések bevezetésével a svéd kormány számos kabinet - a kínaitól a szaúdiig - bírált lehallgatási programjának példáját követi" - szögezte le Peter Fleischer, a Google adatvédelmi tanácsadója.

A törvény elfogadása ellen a parlamenti ülés alatt több százan tiltakoztak a törvényhozás épülete előtt. A jogszabály támogatói szerint a lehallgatásokra a terrortámadásokkal szembeni biztonság miatt van szükség a csúcstechnológia társadalmában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!