Motorola MC75 - mobilinternet a logisztikai központokban

Vágólapra másolva!
Az elsősorban ipari megoldásokhoz tervezett mobileszközök üzletága (Motorola Enterprise Mobility) egy, a világ minden táján alkalmazható mobilinternet-eszközt mutatott be, amely túl azon, hogy minden megpróbáltatással megbirkózik, még kellőképp okos is.
Vágólapra másolva!

Az ipari PDA-k és mobiltelefonok szegmenségről viszonylag keveset hallunk a szaksajtóban. A kereskedelmi forgalomban leginkább strapabíró és ütésálló telefonokhoz hasonlító eszközök kiválóan alkalmazhatók egyes logisztika központokba vagy raktárakban. Az ilyen és ehhez hasonló megoldások csepp- és ütésálló gumírozott bevonttal, vonalkód-leolvasóval és most már modern szélessávú adatátviteli technológiákkal is fel van szerelve.

A Motorola MC75 jóval terjedelmesebb és nehezebb, mint kecsesebb, hétköznapi társai, de ennek megfelelően minden külső hatásnak ellenáll. Ezt az eszközt elsősorban arra fejlesztették ki, hogy hatékony nyomon lehessen követni a készletek mozgását vagy e beérkező áruk átvételét és regisztrálását. Egy ilyen eszközzel állandó kapcsolatban lehetünk cégünk központjával, ahonnan az a nagybeszerzési igények vagy az aktuális készletinformációkat pusztán a mobileszközünk segítségével nyomon tudjuk követni.

A Windows Mobile 6.0 alapokon nyugvó készülék egy VGA -felbontású érintésérzékeny kijelzővel van felszerelve, amelyhez egy méretes, az eszközhöz egy rövid pánton keresztül rögzített stylus is párosul. A telefon fel van szerelve wifi-adóvevővel, HSDPA-kapcsolattal és CDMA-EVDO-megoldással is, így gyakorlatilag az Egyesült Államoktól Európán át egészen Japánig igénybe tudjuk venni a szélessávú, kötöttségektől mentes internetet, vagy a vállalat belsső hálózatát. A készülék természetesen alkalmas telefonálásra is, sőt, egyszerre párhuzamosan képes hangalapú kommunikációra és adatok továbbítására is.

A telefon belsejében egy 624 Mhz-es Intel processzor és 256 MB RAM teljesít szolgálatot. A hátlapba épített 2 megapixeles kamerával 1600x1200 képpont felbontású képeket alkothatunk, sőt, a telefon alkalmas 2D-s és 3D-s vonalkódok beolvasására is. A készülékből nem hiányozhat a beépített GPS sem, amellyel az éppen a friss árut szállító kamionsofőrünk még a navigációt is meg tudja oldani a Motorola MC75-tel. A 2008 júniusától megrendelhető készülékhez egy külső bankkártyaolvasót is rögzíthetünk, amellyel akár a mobilfizetés is megoldható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!