A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már több mint 10 millió iPhone kelhetett el idén

Vágólapra másolva!
Az Apple már mostanra teljesíthette idei célkitűzését, hogy tízmillió darabot adjon el az iPhone-ból - állítják független elemzők. Ezzel a darabszámmal a típus kétségtelenül megvetette a lábát a mobilpiacon.
Vágólapra másolva!

A gyártótól származó hivatalos adatok még nem erősítették meg, de egy független elemzésből kiderül, hogy az Apple már most több mint tízmillió iPhone-t értékesíthetett az év eleje óta. Steve Jobs, a cég vezetője eredetileg év végére tűzte ki ezt a célt, így, ha igaza van az elemzőknek, akkor a gyártó jóval felülmúlta saját várakozásait. Az információ a Mac Observer és az Investor Village internetes fórumának tagjaitól származik, akik év közben fáradhatatlanul gyűjtötték az eladott iPhone 3G-k IMEI-számait - írja a Wired.

A minden egyes készüléket egyedileg azonosító kódokból 150 ezer darabot szedtek össze a fórumozók, és elemzésük révén arra jutottak, hogy a 3G-s változatból már több mint 9 millió 190 ezer darabot gyártottak le. Mivel az Apple az első generációs készüléktípusból 2,42 millió darabot adott el az év folyamán, a kilencmillió iPhone 3G-vel a 2008 végére tervezett tízmilliós eladott példányszám már akkor is megvan, ha mintegy másfélmillió darab még a raktárak mélyén porosodik valahol.

Ez az eredmény ugyan jelentős siker az Apple számára, de még mindig elenyésző a teljes mobilpiachoz képest. A Gartner becslései szerint 2009-ben egymilliárd mobilkészülék kel majd el világszerte, és az idei év végére kalkulált eladások is jóval 700 millió darab fölött vannak. Az elemzők azonban egyetértenek abban, hogy tízmillió eladott példánnyal az iPhone megvetette lábát a mobilpiacon, arról nem is beszélve, hogy egyedi megoldásainak köszönhetően a készülék mértékadó lett minden más mobilgyártó számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!