A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Ezen a héten egy idegeket borzoló horror-akciójáték, a F.E.A.R. 2 demóját ajánjuk kizárólag  felnőtt korú olvasóink figyelmébe, de azért, hogy nehogy megártson a sok izgalom, olyan ingyenes segédprogramokat válogattunk mellé, amelyekkel viszont megelőzhetők vagy orvosolhatók a hétköznapi internetező életét megkeserítő problémák.
Vágólapra másolva!

F.E.A.R. 2: PROJECT ORIGIN

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (2 GB)

Néhány hónapja mutattuk be a F.E.A.R. első részének ingyenessé tett, kizárólag multiplayer módban játszható változatát, a második rész demója pedig ezen a héten vált elérhetővé, teljes verziója február közepén kerül a boltokba. Az első részhez hasonlóan a rémisztgetésből ezúttal sincs hiány, ami különösen jól érvényesül 5.1-es hangrendszeren vagy fejhallgatóval játszva: a robbanások mellett gyakran kis neszek is előrejelzik a paranormális képességekkel rendelkező ellenfelek közeledtét. A játék kipróbálását biztosító demóban egy elhagyatott, kissé megviselt iskolában indul útjára a játékos által irányított kommandós főszereplő, akit másodperceken belül megrohamoznak a többek között golyószóróval és mesterlövész-puskával felszerelt ellenfelek. Az indítást követően az irányítás elsajátításában nyújt segítséget a program, s persze az előző részhez hasonlóan megint lehetséges a Mátrix-filmekből ismert időlassítással (bullet time) trükközve szétlőni az ellenfeleket: ilyenkor a játékos normál sebességgel, a környezet viszont jócskán belassulva mozog. A második részben a sebesüléseket, sérüléseket még brutálisabbá tették a fejlesztők, jócskán folyik a vér egy-egy csata során, így a játék kipróbálását csak felnőtteknek javasoljuk.

AD-AWARE ANNIVERSARY EDITION 2009

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftver letöltése (33 MB)

Mi is meghökkentünk az ismert ingyenes kémprogram-irtó szoftver évfordulóján, pedig igaz, az Ad-Aware már tíz éve kergeti a windowsos PC-kre települő idegesítő reklámprogramokat, jelszótolvajokat és hasonló parazitákat. A program tízéves születésnapjára egy olyan verziót adtak ki, amely a fejlesztők közlése szerint gyorsabb, fürgébben indul, és működése közben is kevésbé terheli le a számítógépet, mint a korábbi kiadások. Jó hír, hogy az ingyenes kiadás is képes a kártevők egyik új generációjának számító rootkitek detektálására, és elérhető benne immár a heurisztikus keresés és a valós idejű védelem is, míg például az időzítő funkció csak a fizetős Pro változatban működik.

MOZBACKUP

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftver letöltése (700 KB)

A Firefoxszal böngészők dolgát könnyíti meg új PC-re való költözés esetén ez a remek, Windows alá elérhető ingyenes segédprogram, amellyel a régi gépen lévő böngészőhöz kapcsolódó minden fontos dolgot - jelszavak, pluginek, könyvjelzők, stb - egyszerűen át lehet költöztetni az új gépre. A cseh fejlesztésű alkalmazás tehát rengeteg időt spórol meg a felhasználónak, hiszen alkalmazásával nem kell újból levadászgatni a már bevált bővítéseket, kitalálni az esetleg rég elfelejtett jelszavakat. Egyszerűen fel kell telepíteni a régi gépre, ott elvégezni a mentést mondjuk egy pendrive-ra, amelyet különösebb nehézségek nélkül át lehet varázsolni az új rendszerre, természetesen csak a Firefox és a MozBackup telepítsét követően. A szofver ezen kívül még a Flock böngésző, a Thunderbird és a Spicebird levelezők, a Sunbird naptár adatainak átköltöztetését is képes megoldani, részletesen funkcióiról itt lehet olvasni.

FREEUNDELETE

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftver letöltése (1 MB)

Otthoni használatra teljesen ingyenes ez a hasznos kis segédprogram, amellyel a véletlenségből - akár a Lomtárból is - letörölt fájlokat lehet nagy valószínűséggel visszaállítani. Az alkalmazás a FAT16, FAT32 és NTFS fájlrendszereket támogatja, használata pedig nem igényel nagy szakértelmet: meg kell adni neki, mely mappában keressen törölt fájlokat, és egy másik könyvtárat is ki kell választani, ahova ezeket majd bemásolhatja.

KETARIN

Forrás: [origo]
Az ingyenes szoftver letöltése (722 KB)

Ön az az ember, akit mindenki megtalál a számítógépének kisebb-nagyobb problémáival? Ha igen, jó szolgálatot tehet a Ketarin nevű ingyenes segédprogram, amely arra használható, hogy előzetesen megadott URL-ekről minden megadott szoftver telepítőjéből automatikusan letölti a legfrissebb verziót, így a feltelepítendő szoftverek mappájában mindenből a lehető legújabb lesz megtalálható.

SLIFE 2.0

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftver letöltése (513 KB)

Windows XP-re, Vistára és Mac OS X-re egyaránt elérhető ez az ingyenes alkalmazás, amely a felhasználói tevékenység monitorozásával teljeskörű statisztikát készít arról, hogy az adott számítógépen mely alkalmazásokat használják a legtöbbször, mely dokumentumokat, webhelyeket nyitják meg leggyakrabban. Persze az így készült beszámoló elsősorban céges környezetben hasznos - leolvasható róla, ki mivel tölti idejét - egy otthoni PC-re feltelepítve is érdekes megállapításokat lehet levonni eredményeiből már egy hetes használatot követően is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!