Facebook és mobiltévé kell a briteknek

Vágólapra másolva!
Nem a mikroblogolás vagy a zeneletöltés miatt csatlakoznak telefonjukkal az internetre a britek. Egy kutatás kimutatta, hogy a Facebook adja el a legtöbb mobilinternet-csomagot - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalak közül a Facebook a legnépszerűbb a mobilnetesek között - írja a CCS Insight kutatócég jelentése. A Web 2.0 egyik legnagyobb sikertörténetének számító szolgáltatás több szavazatot kapott, mint a Bebo, a Myspace és a Twitter együttvéve.

A Twitter viszonylagos népszerűtlensége összecseng a Morgan Stanley 15 éves gyakornoka által írt elemzéssel, ami szerint a fiatalok a mikroblognál szívesebben használják a közösségi oldalakat. A legtöbb fiatal regisztrált a Twitterre, de mivel az oldal mobilos frissítése pénzbe kerül - SMS vagy mobilnet - és ezt a pénzt az ismerősökkel történő SMS-ezésre is fel lehet használni, a többség elhagyja a szolgáltatást.

A 16 és 35 év közötti felhasználók körében végzett kutatás még egy meglepő eredménnyel szolgált. A megkérdezettek egyharmada szeretné telefonján is elérni a BBC iPlayer-t, ahonnan a két hétnél nem régebbi tévé- és rádióműsorokat nézhetik meg az eredeti sugárzásról lemaradt britek. A különösen sávszélesség-igényes oldalak bevezetésével azonban vigyázniuk kell a szolgáltatóknak, mert az érdekes zenés és videó tartalom mellé korrekt árú netcsomagokat is szeretnének a felhasználók.

Nem sikerült egyelőre mindkét nem képviselőit meggyőzni a mobilinternet hasznosságáról a marketingeseknek: kétszerannyi férfi használja a szolgáltatást, mint nő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!