Wifis pacemakert kapott a beteg

Vágólapra másolva!
Carol Kasyjanski az első amerikai beteg, aki testében vezeték nélküli pacemaker dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy orvosa bármikor lekérdezze aktuális egészségi állapotát az interneten keresztül.
Vágólapra másolva!

A 61 éves nő húsz éve él szívritmus-szabályzóval, melyből most egy modernebb, vezeték nélküli típust kapott, amely lehetővé teszi orvosa számára, hogy a távolból megtudja, milyen állapotban van betege. Az eszközt a St. Jude Medical Inc. cég dolgozta ki.

Az idős hölgy otthonában vezeték nélküli internetet építettek ki, a testében lévő szívritmus-szabályzó ezen keresztül tudja továbbítani a valós idejű egészségügyi adatokat a rendszer az orvosoknak. Ráadásul ha a pacemaker megállna vagy elromlana - ezáltal a hölgy élete veszélybe kerülne - automatikusan riasztja a mentőket, ami jelentős biztonságot biztosít neki.

Dr. Steven Greenbert, a St. Francis' Arrhythmia and Pacemaker Center igazgatója az AP hírügynökségnek elmondta, a wifis rendszer legalább egyszer letölti az összes adatot a páciens otthonában lévő eszközről, de ha baj van, akár éjjel kettőkor is riasztja a szakembert. A hírügynökség beszámolója szerint világszerte mintegy 3 millió ember él pacemakerrel, míg szívritmus-szabályzót nagyjából 600 ezer emberbe ültetnek be évente.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!