Betiltotta a Facebook a webes öngyilkosságot

Vágólapra másolva!
Kitiltotta a Facebook a webes öngyilkosságban, vagyis az ismerősök listájának kiürítésében, majd pedig a regisztráció törlésében segédkező oldalt. A Suicide Machine fejlesztői nem adták fel, új utakat keresnek a Facebookról szabadulni vágyók megsegítésére.
Vágólapra másolva!

Ötvenezer facebookos barátság törlése után letiltotta a népszerű közösségi oldal a Suicide Machine szervereinek címét, ellehetetlenítve a felhasználók automatikus törlését. A közösségi oldal vezetése egyelőre nem indokolta meg tettét.

A öngyilkológép alapos munkát végez, az oldalra belépve először a jelszót változtatja meg, nehogy a felhasználó meggondolja magát. Ezután, mélyen zavaró módon még azt is modellezi, ahogy az eltűnő online élet lepereg a közösségi oldalakat elhagyó felhasználó szeme előtt: egyesével törli az ismerősöket.

Forrás: [origo]
A Twitteres öngyilkosság is akadozik

Az ismerősöket törlő, jelszót megváltoztató szolgáltatást azzal a céllal hozták létre, hogy az adatok hátrahagyása nélkül távozni vágyó felhasználóknak gyors és látványos kivonulási lehetőséget biztosítson. Az oldal létrehozói szerint a barátságok törlése értelmes célt szolgál. Így valószínűbb, hogy ezeket az információk eltűnnek a közösségi oldalak szervereiről, és csak az üresre törölt profiloldal marad meg.

A Suicide Machine a Facebook mellett a LinkedIn szakmai közösségi oldalról, a Twitter mikroblog szolgáltatásból és a MySpace-ről tudta törölni a felhasználókat. Az utóbbi három oldalra elvben még most is van bejárása az öngyilkosságot elvégző robotoknak, ám a teszt célokra létrehozott Twitter felhasználónkból csak kizárni tudott a szolgáltatás, a törlésbe már belefagyott. Várhatóan a Suicide Machine iránti érdeklődés csökkenésével visszaáll a régi rend, és ismét meg lehet majd szökni a közösségi oldalakról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!