Robbanóanyagot rejtegetett egy férfi, aki megölte a főnökét

Vágólapra másolva!
Egy közel 60 éves férfinél robbanószert találtak, miután megölte a neki munkát adó nőt, majd elbújt a helyszínhez közeli borospincében.
Vágólapra másolva!

Az osztrák-szlovák határ közelében lévő Gösting településen egy 59 éves férfi, Oleg M. megölte főnökét, egy 65 éves nőt.

A férfi a településen egy borászatban dogozott és rendszeresen problémák voltak vele. Az is gondot jelentett, hogy a férfi valamilyen robbanó anyagot tartott magánál és azzal járkált a településen. Oleg M. egyik barátjának, Martinnak azt mondta, mindenki tud róla, hogy robbanószer van nála.

A főnökét egy veszekedés után ölhette meg a szőlészetben, majd ezután elrejtőzött az egyik borospincéket összekötő alagutakban. 

Martin elmondta, hogy a férfi felhívta őt, segítsen eltüntetni a főnöke, Barbara holttestét, anélkül hogy a rendőrség bármiről is tudomást szerezzen. 

Azonban a férfi tettére fény derült, és a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, ahova még a Cobra nevű elit kommandós egységet is kiküldték. A környéket pedig lezárták és evakuálták.

A kommandósok bementek Oleg M.-ért, ekkor viszont a férfi felrobbantotta nála lévő robbanószereket. Emiatt pedig az egyik rendőr súlyosan megsérült. 

sziréna_police
Képünk illusztráció!
Fotó: San Diego Police / X

Ezután a rendőrség egy megafonból szólította fel a férfit, arra, hogy dja meg magát, azonban a gyilkos nem reagált a hatósági felszólításra. Ezért a kommandósok még egyszer bementek a férfiért, aki ekkor már nem élt, vélhetően öngyilkos lett.

Mint kiderült a férfi ellen a cseh és német rendőrség is nyomozást folytatott, mivel úgy tudták Oleg M. nemcsak robbanószert tárolt, hanem valamilyen módon dúsított uránhoz is hozzájutott. A német és cseh hatóságok most azzal foglalkoznak, hogy ezzel a kérdéssel az osztrák hatóságok miért nem törődtek. - írja a Parameter.sk

Ahogy arról korábban írtunk, gyilkosság és kifosztás miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki Tatabányán, 2020. április 12-én este megölte, meggyújtotta, majd elásta munkaadóját. A bűnjelek és a holttest eltűntetésében segített a férfi élettársa, aki ellen ezért bűnpártolás miatt emeltek vádat. 2020. április 12-én estefelé Tatabányán a férfi összeveszett munkaadójával annak lakásán, majd a férfi két alkalommal teljes erőből, ököllel arcon ütötte a munkaadót,aki ennek következtében a földre esett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!