A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Brit katonai szimulátor, a pingvinek és albatroszok megszállása ellen küzdő kommandós kakas, neonszínű retró grafikával rendelkező galaktikus háborús program, és űrlények által ellepett űrhajó hétvégi játékajánlónkban.
Vágólapra másolva!

Távolkeletisztán egy különösen poros és különösen kicsi városának szélén áll három rajnyi brit katona. Feladatuk egyszerű, el kell foglalni egy depót, meg kell menteni a kényszerleszállás miatt a városka főterén földet ért helikoptert, esetleg el kell rabolni egy nagyobb adag kémiai fegyvert. Csupa olyasmi, amit már ezer katonás filmben láthattunk, most azonban magunk is részt vehetünk a hadműveletekben.

A JCOVE nevű ingyenes lövöldözős játékban egyedül, vagy akár társainkkal teljesíthetünk előre összerakott küldetéseket. A program két nehézségi módot ismer, a gyakorló és a valósághű fokozatot, azonban a nevek becsapósak. Már gyakorló módban is nagyon figyelni kell a célpontok megközelítésével és az ellenségek kiiktatásával, különben könnyen lelőnek a jól képzett ellenfelek.

Forrás: [origo]
Virtuális katonává képez mindenkit a JCOVE

A játék még magas részletességen sem fest igazán jól. A JCOVE alapjául szolgáló virtuális csatatér szoftver fejlesztői inkább a hatalmas területek kezelésére, és a számos játékos fogadására próbálták felkészíteni a programot. Ez az adottság előny és hátrány is egyben. A játék bármilyen közepesen erős PC-n hajlandó elindulni. A furcsán mozgó figurák, kevéssé részletes kunyhók miatt azonban nehezebb odaképzelnünk magunkat a csatatérre.

A szoftver telepítése a szokásosnál is bonyolultabbra sikerült. A letölthető fájl egy .nrg kiterjesztésű Nero lemezképet tartalmaz, amit ki kell írni, vagy virtuális meghajtóként fel kell csatolni, hogy installálhassuk a szoftvert. Ha ez megvan, akkor már csak a JCOVE spártai, ám logikus menürendszerében kell eligazodni.

Demóajánló vásárlás előttre

ROBOKILL 2

Folytatása érkezett az akcióval teli, rendkívül érdekes Robokill fizetős flashjátéknak. A második részben megint egy számtalan szobára osztott, kanyargós utakkal átszőtt űrhajón kell rendet tenni a géppuskákkal felszerelt robotban ülő játékosnak. A mostani pályákon azonban nem robotok, hanem furcsa idegen lények, a beroskadó padló alól előmászó bogarak az ellenségeink.

Forrás: [origo]
Minden sarokból szörnyek lesnek a játékosra és robotjára

Az ingyenes változatban az első négy küldetést próbálhatja ki a játékos. Ez az ellenfelek keménysége, illetve a szobák száma miatt két-három órányi játékot biztosan tartalmaz. A további 8 pályányi izgalomért tíz dollárt kell fizetnie a gamereknek.

ROCKETBIRDS REVOLUTION!

Elszemtelenedtek az albatroszok, silókat építenek, fegyverkeznek, mogorva őrökkel veszik körbe a létesítményeiket. Szerencsére a játékos a irányítása alá vonhatja a kilencvenes évek akciófilmjeinek hősei után mintázott kommandós kakast, Hardboiled-ot, és rendet tehet a világban.

Forrás: [origo]
Reszkethetnek a pingvinek, albatroszok, megjött Hardboiled

A tisztán két dimenziós, böngészőben futó lövöldözős program az utóbbi idők egyik legletisztultabb játéka. A hős nem tud sok mindent, lehet vele futni, ugrani, fegyvereket és kulcsokat felvenni, lőni, viszont ezek köré az apróságok köré remek történetet írt a játék tervezője. Klónozott ellenfelekkel és tucatkatonákkal teli, fejtörőket is tartalmazó pályákon kell végigjutni, hogy megmentsük a világot. Ha ennyi nem lenne elég, hőstetteinkhez ráadásul hangulatos indie együttesektől származó háttérzene is szól.

Az ingyenes verzióban a játék első epizódját lehet végigvinni, akit a történet további nyolc fejezete is érdekel az tíz dollárért vehet meg a teljes játékot.

GALCON FUSION

Csinos, retró hangulatú, multiplayer móddal is rendelkező területfoglalós játékot adott ki Phil Hassey. A minden platformra elérhető Galcon Fusionben a játékosnak nem csak arra kell figyelnie, hogy minél több bolygót elfoglaljon. Igyekeznie kell, hogy a nagyobb, többet és gyorsabban termelő planétákra tegye rá a kezét.

Forrás: [origo]
Színes dolog a galaktikus háború

A játékból hiányzik mindenféle, a stratégiai játékokra jellemző bonyolultság. Nincsenek különféle egységek, nem kell figyelni az egységek előállítására, csak azt kell kiválasztani, hogy melyik helyet szállják meg a kis háromszög alakú katonák. A győzelem attól függ, kinél van a túlerő, egy ötvenes értékű bolygóra legalább ötvenegy katonánkat kell ráuszítani.

Akciós ajánlatok

Török független fejlesztők lovaglós, kardozós, íjászkodós középkori akciójátékát árazták le a Steam szerkesztői. A Mount&Blade című remek, az Ivanhoe atmoszférájával bíró szoftver öt euróért lehet beszerezni. A fejlesztők nem árulnak zsákbamacskát, a Taleworlds honlapról beszerezhető a teljes játékot tartalmazó demó, aminek csupán egy korlátozása van, nem engedi hetedik szint felé fejlődni a játékost. Addig azonban rendkívüli mennyiségű csapattoborzás, közös edzés, lovagi torna és óriási csata várja a gamereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!