A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Több kártevőhöz vezet a Google riválisainál

Vágólapra másolva!
Egy it-biztonsági cég tanulmánya szerint a Google keresések találatai közt kétszer annyi kártevőre mutató link található, mint a Yahoo-n, a Bingen és a Twitteren együttvéve.
Vágólapra másolva!

A Barracuda Labs a Defcon hackerkonferencián publikálta tanulmányát, melynek elkészítéséhez mintegy két hónapon át monitorozta a fent említett szájtok keresési eredményeit.

A vizsgálat során kiderült, hogy a Google keresési eredményeiben található a legtöbb olyan link, amely valamilyen webes kártevőhöz vezet. Az összes megtalált rosszindulatú program 69 százaléka volt megtalálható a Google-on, a Yahoo keresőn át 18 százalékuk, a Bingen 12 százalékuk, a Twitteren pedig csupán 1 százalékuk volt elérhető - adta hírül a SearchEngineLand.com.

Ugyanakkor a tanulmány szerint az online bűnözők által használt Twitter-fiókok száma az idén növekedésnek indult: míg az év első hónapjaiban ezek aránya csupán 1,7 százalék volt, júniusra már elérte a 2,4 százalékot. A Google szóvivője az online magazinnak ennek kapcsán elmondta, hogy a Barracuda Labs felmérésének elkészítése óta már beüzemeltek egy olyan szűrőtechnológiát, amely a legnépszerűbb keresések eredményeit vizsgálja kártékony oldalak után kutakodva.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!