A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Vatikán kedden bemutatott egy 4,5 millió eurós HD-berendezést, amelyet XVI. Benedek pápa miséi, kihallgatásai és utazásai során használnak majd az események eddiginél sokkal jobb minőségű kivetítésére. 
Vágólapra másolva!

A nagyfelbontású kivetítőt szükség esetén 3D (térhatású) technológiával is fel lehet szerelni. A YouTube-on és a közösségi hálókon profillal rendelkező pápa ezzel az újítással még egy lépéssel közelebb hozta a 21. század valóságát a kétezer éves egyházhoz. A HD-technológia - amely többek között nagyobb képfelbontást és tisztább színeket jelent - fokozatosan szabvánnyá válik a televíziós közvetítéseknél, a 3D pedig szinte az események középpontjába repíti a nézőt.

A Szentszék a Sonytól vette az új technikát, amelyre egymillió eurónyi engedményt kapott a japán multitól. További egymillió euróval segített a Knights of Columbus nevű, amerikai alapítású keresztény szervezet. Az anyagiak fennmaradó részét a vatikáni televízió teremtette elő.

"A Szentszéknek is lépést kell tartania a technika fejlődésével - mondta Federico Lombardi vatikáni szóvivő, a CTV vezetője. - Ha a minőség kérdésében nem tartanánk a lépést, azzal akadályoznánk a pápa üzenetének átadását." Az új HD-rendszer már a karácsonyi ünnepekkor bevethető lesz - tette hozzá. Az öt évvel ezelőtt beiktatott XVI. Benedek nyitott az új médiumok felé. A 83 éves egyházfő szerint fontos, hogy mind a régi, mind az új lehetőségeket kihasználják a hit terjesztésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!