Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Hackerek tuningolják az Anonymous fegyverét

Vágólapra másolva!
Továbbfejlesztik a MasterCard és Visa túlterhelésére használt szoftvereket a WikiLeakset támogató hackerek. Az új verzió megpróbálja majd eltitkolni a támadó címét.
Vágólapra másolva!

Több programozó küldött javításokat a WikiLeakset támogató túlterheléses támadásokban használt szoftverhez. "Javítottam a programon, hogy jobb fegyver legyen belőle" - nyilatkozta a Reutersnek a ChipForkAnon nevű programozó, aki a LOIC nevű szoftver tökéletesítésén dolgozik. Az első új funkció a támadó címének elrejtése lesz.

A LOIC (Low Orbit Ion Cannon, vagyis alacsony pályán keringő ionágyú) eredetileg valószínűleg szerverek terhelési tesztelésére szolgálhatott. Erre utal, hogy a program meg sem próbálja elrejteni a felhasználójának címét. A rendkívül egyszerű, csak egy webcímet kérő alkalmazás azonban a WikiLeakset támogató hackerek akciói nyomán lett híres. A LOIC-ot használták azok a tömegek, akik elérhetetlenné tették a MasterCard és a Visa honlapjait, mikor azok megtagadták szolgáltatásaikat a kiszivárogtató oldaltól.

A SourceForge.net-ről letölthető szoftvert az elmúlt héten 88 ezren szerezték be. Bár a programot az utóbbi időkben főleg túlterheléses támadásokra használták, az oldal üzemeltetői nem tervezik az eltávolítását. "Olyan lenne [törölni a LOIC-ot], mint bemenni egy boltba, és azt kérni, hogy vegyék le a polcról a kalapácsokat, mert valaki azzal gyilkolt. Nem tehetjük meg ezt" - mondta Scott Collison, az oldalt működtető Geeknet vezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről