A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Netes kalózpatikák ellen visel hadat az USA

Vágólapra másolva!
Felveszi a harcot az interneten kínált olcsó hamis gyógyszerekkel az Egyesült Államok. A csalók visszaszorítását célzó program a felhasználókat próbálja meg megtanítani a bizonytalan forrásból származó készítmények veszélyeire.  
Vágólapra másolva!

A programban keresőcégek, fizetési szolgáltatók és internetszolgáltatók is részt vesznek. Az előzetes kutatások szerint 36 millió amerikai vásárolt gyógyszert engedély nélkül üzemelő internetes gyógyszertárakból. "Komoly figyelmeztetés, hogy ennyi amerikai választotta ezt a veszélyes megoldást" - mondta Victoria Espinel, szellemitulajdon-védelmi koordinátor.

A kalóz gyógyszertárak elleni programban tevékeny részt vállalt a Google, a domain regisztrációval foglalkozó Network Solutions, tárhelycégek, valamint a fizetési szolgáltatást kínáló PayPal, Visa és Mastercard is. A cégek azt remélik, hogy közös erőfeszítéseikkel meg tudják fosztani a működésükhöz szükséges eszközöktől. Ha a jogosulatlan patikák nem tűnnek fel a keresőben, eltűnnek a hálózatról és semmilyen módon nem tudnak pénzt fogadni a vásárlóktól, akkor megszűnnek. A jogosulatlan gyógyszerárusítás a spammereknek is nagy üzlet. A kéretlen levélforgalom tekintélyes hányada szól különböző recept nélkül megvásárolható szerekről.

"A vényköteles gyógyszerek recept nélkül történő megvásárlása a közegészségügy egyik legkomolyabb problémája országunkban" - mondta Steve Pasierb, a nonprofit Drugfree.org szervezet vezetője. A kalóz patikák elleni programhoz csatlakozó szervezet azt akarja kideríteni, miért választja hatból egy amerikai ezeket a patikákat a hivatalosak helyett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!