A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb pert indított a Nokia az Apple ellen

Vágólapra másolva!
A Nokia a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál  (International Trade Commission, ITC) nyújtott be panaszt az Apple ellen, vádjai szerint az amerikai gyártó okostelefonjaiban, iPodjában, az iPad táblagépben, és számítógépeibe is jogtalanul használja a finn gyártó szabadalmi védettséget élvező technológiáit.
Vágólapra másolva!

A két vállalat már több alkalommal is beperelte egymást, tavaly az Apple akarta jogi úton elérni, hogy a Nokia mobiltelefonjait ne lehessen az Egyesült Államokban árusítani, elsőként azonban az iPhone-ban alkalmazott megoldások miatt indított pert a Nokia.

A legújabb perben a finn mobilgyártó hét olyan szabadalmaztatott fejlesztését említi, amelyet állítása szerint az Apple jogtalanul, vagyis licencdíj megfizetése nélkül alkalmazá saját termékeiben. Ezek közé tartoznak például az adatok szinkonizálását biztosító, műholdas navigációs, a hívások hangminőségét javító, a Bluetooth-eszközökkel való kommunikációt biztosító, illetve az eszközökön több program párhuzamos futtatását lehetővé tevő technológiák.

A Nokia tavaly az Egyesült Királyságban, Németországban és Hollandiában is beperelte az Apple-t az iPhone-ban, az iPadben és az iPod Touch médialejátszóban alkalmazott technológiák miatt. A finn mobilcég közlése szerint összesen 46 szabadalom megsértésével vádolja az Apple-t. Hasonló pereskedések a telekommunikációs iparban nem ritkák, gyakorlatilag az összes ismert gyártó - például a Motorola, a HTC vagy a Sony Ericsson - is indított pert már valamelyik riválisa ellen szabadalomsértés vádjával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!