A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A hívásnál népszerűbb az SMS-ezés Amerikában

Vágólapra másolva!
Egy friss tanulmány szerint az amerikai mobiltelefon-tulajdonosok már kevesebb hívást indítanak és fogadnak készülékeiken, ehelyett sokkal gyakrabban használják az SMS-t.
Vágólapra másolva!

A PC World amerikai technológiai magazin az J.D. Power and Associates elemzőcég tanulmánya alapján számolt be erről. A társaság statisztikái szerint míg 2009-ben egy átlagos amerikai havonta mintegy 527 percet beszélt telefonján, addigra ez a szám idénre 450 percre esett vissza. Ez azzal is kapcsolatban van, hogy helyi mobilszolgáltatók legtöbbjénél az alapcsomagok ennyi ingyenes beszélgetést tartalmaznak.

A hívások helyett az amerikaiak egyre inkább szöveges üzeneteket küldözgetnek egymásnak. Egy átlagos felhasználó SMS-forgalma két nap alatt 39 darab (küldött és fogadott) üzenetet foglal magában, egy hónapban azonban már 600 darab üzenetet vált ismerőseivel egy tipikus amerikai. A Nielsen elemzőcég felmérései szerint a legtöbbet a tinédzserek üzengetnek, ők havonta átlagosan 3339 darab üzenetet váltanak, ami azt jelenti, hogy ébrenlétjük minden órájában hat darab üzenet érkezik, vagy hagyja el mobiltelefonjukat. Az amerikai szolgáltatóknál azért váltak ennyire népszerűvé a rövid szöveges üzenetek, mert rengeteg olyan díjcsomagot kínálnak a szolgáltatók, amely tetemes, akár több ezer darabos, vagy korlátlan számú üzenet elküldését tartalmazza ingyen, vagy alacsony összegű fix díjért.

Ugyanakkor a J.D. Power szerint az üzenetküldés népszerűségét a nem megfelelő hálózati lefedettség is segíti: a hívások ugyanis gyakran megszakadhatnak, rossz lehet a minőségük, míg az SMS általában hasonló problémák nélkül célba ér, és erről a küldő értesítést is kap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!