A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Tíz év börtön járhat az Oroszországot támadó hackereknek

hacker
http://www.dreamstime.com/stock-images-hacker-typing-laptop-binary-code-background-image30511014
Vágólapra másolva!
Az orosz parlament egy olyan új törvényen dolgozik, melynek értelmében minden olyan hackernek és kiberbűnözőnek több év börtönbüntetés járhat, aki az orosz infrastruktúrát támadó kártékony kódot készít. Akkor is, ha az adott személy nem vett részt tényleges kibertámadásban.
Vágólapra másolva!

A benyújtott tervezet az orosz információs infrastruktúrákat érintő bűncselekményekre vonatkozó módosításokat kezdeményez az orosz büntetőkönyvben. A törvényt a napokban vette nyilvántartásba az orosz törvényhozás alsóháza. Az erről szóló cikket az orosz kormány weboldalán tették közzé.

A cikk azt ismerteti, hogy milyen következményei lehetnek a jövőben annak, ha valaki az orosz rendszereket megzavaró, károsító programokat és információkat készít vagy terjeszt. Ha a gyanúsított részt vett ilyen hackerműveletben, 500 ezer és egymillió rubel közti büntetést, és akár öt év börtönt kaphat akkor is, ha

a hackelés során használt eszköz kis kárt okozott, vagy egyáltalán nem okozott kárt.

Amennyiben a kibertámadás komoly következményekkel jár, vagy más veszélyt idéz elő, a törvény szerint tíz évig terjedő szabadságvesztést kaphat a hacker. Ha védett adatokhoz szerzett így hozzáférést, azért kétmillió rubel és öt év kényszermunka, vagy hat év börtön járhat.

Mivel a törvény nem definiálja pontosan, milyen eszközöket ítél kártékonynak, ez általánosságban vonatkozhat a malware-ekre, botnetekre vagy túlterheléses támadásokra is.

Az orosz kormány egyre nagyobb figyelmet fordít a kibertérre, az idegen kormányok támadásaitól tartva. Múlt héten Vlagyimir Putyin elfogadott egy új információbiztonsági doktrínát is, amely a kibertámadásokkal kapcsolatos új törvények és eljárások megalkotásában lesz irányadó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!