Még idegesítőbb lesz a Facebook legutáltabb funkciója

facebook mobil video
Kevesen szánják rá az időt, hogy kikapcsolják a beállítást
Vágólapra másolva!
A Facebook bejelentette, hogy hamarosan már hanggal együtt fognak elindulni a hírfolyamban megjelenő videók a közösségi oldal mobilappjában.
Vágólapra másolva!

A Facebooknál az utóbbi években láthatóan a videós fejlesztésekre helyeződött a hangsúly, legyen szó élő közvetítésről, vagy a közösségi oldalra feltöltött tartalmakról.

Utóbbiak népszerűsítésére az oldal az automatikusan elinduló videókat is beveti:ha mobilon görgetjük a hírfolyamot, ezek a posztok rögtön elindulnak szép csendben, anélkül, hogy azt kérnénk. A videó hangját viszont csak akkor hallhatjuk, ha rátappolunk.

Ezen változtat idén a cég: bejelentette, hogy a jövőben

a videók már hanggal együtt fognak elindulni alapból.

Az elinduló lejátszások már alapjában felbosszantották a legtöbb felhasználót, egyrészt azért, mert sok esetben nem szeretnék, hogy mozogni kezdjen adott tartalom. Ha az alapbeállítást nem változtattuk meg, akkor pedig a mobilnetet is fogyasztja.

Kevesen szánnak időt arra, hogy megváltoztassák a beállítást Forrás: Facebook

A cég közleménye szerint az automatikusan elinduló videókat valójában pozitívan fogadták a netezők - kérdés, hogy ha ez hanggal együtt érkezik, mennyire lesz népszerű.

Mert például utazás közben, vagy más helyeken nem mindenki örül annak, ha hirtelen visítani kezd a hangszóró, de a cég közleménye szerint ezt el lehet kerülni azzal, hogy lenémítjuk a telefont – akkor a videó hangja is elcsitul.

A Facebook app alkalmazásbeállításai közt találjuk meg az Automatikus lejátszásra vonatkozó beállításokat Forrás: Origo

Ugyan van lehetőség arra, hogy kikapcsoljuk az automatikus lejátszást, sokan nem tudják, hogy hol kell azt keresni. A felmérések ráadásul azt mutatják, hogy a felhasználók lustaságból nem mindig változtatnak egy megadott beállításon, azt inkább eltűrik.

A változás nem rögtön lép érvénybe, a Recode szerint mostantól év végéig fokozatos gördül majd ki, egyelőre egy szűkebb kör teszteli.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!