A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Olcsó androidos mobilon dolgozhat az Amazon

Az Amazon első okostelefonja, a Fire Phone
Vágólapra másolva!
Komoly hardvert kaphatnak majd 90-100 dollárért a vásárlók.
Vágólapra másolva!

Egyes Olvasóinknak derenghet, hogy az Amazon még 2014-ben megpróbált betörni az okostelefonos piacra, azonban a Google-féle szolgáltatásokat nélkülöző, módosított Androidot futtató Fire Phone orbitális bukásnak bizonyult. A hírek szerint bő egy év alatt csak 35 ezer darabot sikerült értékesíteni a mobilból, ezt az értesülést máig nem volt hajlandó kommentálni a vállalat.

Az Amazon első okostelefonja, a Fire Phone Forrás:DAVID RYDER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Iparági pletykák alapján az Amazon most újból szerencsét próbálhat az okostelefonos piacon. A jelenleg csak „Ice" kódnéven ismert készülékkel a cég állítólag nem próbál meg radikálisan újat alkotni, inkább marad a jól bevált taktikájánál, azaz

alacsony vételi árral bedarálná a konkurenciát.

Az új készüléken elvileg előtelepítetten megtalálható lesz az összes megszokott Google-alkalmazás, ezek mellé pedig bejönnek majd a cég saját appjai.

A forrás szerint az Ice esetében 90-100 dolláros (25-27 ezer forintos) kártyafüggetlen árra lehet számítani, elsőként Indiában kerülhet piacra.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, akkor a kérdéses összegért a vásárlók 5+ hüvelykes kijelzőt, 13 MP-es hátlapi kamerát, 2 GB memóriát, 16 GB háttértárat, Qualcomm Snapdragon 435 lapkakészletet, ujjlenyomat-olvasót, továbbá Android 7.1.1 rendszert kaphatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!