A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Pinokkiónál is rosszabbak az MI-vel foglalkozó startupok

mesterséges intelligencia
(171120) -- SHENZHEN, Nov. 20, 2017 (Xinhua) -- People watch a robot painting demonstration during the 19th China Hi-tech Fair in Shenzhen, south China's Guangdong Province, Nov. 16, 2017. Over 3,000 exhibitors participated in the hi-tech fair displaying a lot of robot and artificial intelligence projects. (Xinhua/Mao Siqian)(mcg)
Vágólapra másolva!
Negyven százalékuk a technológia írmagját sem használja.
Vágólapra másolva!

Körülbelül két éve a csapból is a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás folyik, lassan már fakanalat sem lehet anélkül venni, hogy állítólag ne lenne benne MI. Persze a technológia iránt érdeklődők, ne adj' isten konkrétan szakemberek jól tudják, hogy a gyártók állítólag mesterséges intelligenciát használó termékeiben tipikusan elég kevés olyan szoftveres komponens van, amit a lehető legnagyobb jóindulattal mesterséges intelligenciának lehetne nevezni.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Mao Siqian

Ez most konkrétan be is bizonyosodott, a kockázati tőkés befektetésekkel foglalkozó MMC ránézett a körmére 2830 olyan európai startupnak, amely azt állítja magáról, hogy mesterséges intelligenciát használ, vagy legalábbis egyes piaci szereplők valamilyen okból ezt a benyomást keltik róluk. Például azért, mert az MI-vel foglalkozó startupok a tipikushoz képest 15-50 százalékkal több kockázati tőkét vonzanak.

Az eredmény sokkoló: a vizsgált startupok 40 százaléka abszolút semmilyen szín alatt sem rendelkezett olyan technológiával, amelyet kapcsolatba lehetne hozni a mesterséges intelligenciával.

A londoni MMC illetékesei a startupok 20 százaléka esetében ugyan találtak valamiféle gépi tanulásos megoldásokat, azonban ezek nem voltak fontosak a termékeik működése szempontjából. A maradék 40 százaléknyi startupra többé-kevésbé rá lehetett fogni, hogy benne vannak a mesterséges intelligenciás üzletben, bár az MMC szerint rendszeresen banális módokon és célokra használják a gépi tanulást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!