A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Most Nepálban tiltották be a PUBG-t

playerunknown's battlegrounds pubg videojáték
Playerunknown's Battlegrounds
Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint eltereli a diákok figyelmét, és erőszakossá teheti őket.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt bő fél évben szinte semmit sem lehetett hallani a mostani battle royale őrületet elindított Playerunknown's Battlegroundsról, részben mivel riválisok egyre irrelevánsabbá teszik. A számítógépes változata a játékosok átlagos számát tekintve tavaly januárban volt a csúcson, azóta trendszerűen csökken a népszerűsége, bő egy év alatt nagyjából harmadára zsugorodott a játékosbázisa.

Playerunknown's Battlegrounds Forrás: PUBG Corporation

Ettől függetlenül valamiért mintha hirtelen divattá kezdett volna válni a PUBG betiltása, egy rövid indiai huzavona után most a nepáli rendőrség csapott le rá. Ennek oka, hogy egyre több olyan beszámoló érkezett a szülőktől és az iskoláktól, miszerint a PUBG

elvonja a diákok a figyelmét, továbbá agresszívvá teszi őket.

A rendőrség pszichiáterekkel is konzultált a játékról, ők azon az állásponton voltak, hogy az erőszakos videojátékok a való életben is erőszakossá tehetik a gyerekeket. Ezt ugyan tudományos kutatásokkal garantáltan nem tudták alátámasztani, de érthető, hogy a rendőrség nem kezdett el vitatkozni velük.

További érdekesség, hogy nem csak az internetszolgáltatóknak kell letiltaniuk a játék szervereihez való csatlakozást: a rendőrség letartóztatással fenyegeti az olyan játékosokat, akik valamilyen módon a tiltás ellenére játszanak a PUBG bármely verziójával.

Az viszont nem világos, hogy a rendőröknek milyen jogcímen kell elvinniük a tetten ért gamereket, ebből fakadóan pedig milyen büntetésre számíthatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!