Videojátékból szedett festékreceptet a regényíró

the legend of zelda breath of the wild nintendo switch videojáték
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Vágólapra másolva!
Nem szándékosan, figyelmetlen volt a netes kereséskor.
Vágólapra másolva!

Nem szabad mindent elhinni, amit az interneten olvas az ember, a józan paraszti ész bevetését követően érdemes pár internetes kereséssel utánanézni az érdekes vagy hasznos értesüléseknek. A csíkos pizsamás fiú című könyvének megfilmesítését követően nagyobb ismertségre szert tett John Boyne regényíró ezt a napokban egy életre megtanulta, miután egyes gamer olvasói rámutattak egy kínos hibára a legújabb könyvében.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Forrás: Nintendo

A július 21-én megjelent, kétezer éven átívelő Traveller at the Gates of Wisdom történelmi fikciós regény egy bizonyos pontján Boyne úgy döntött, hogy ideje megmérgezni Attilát, a hun vezért egy ruhák színezésére használt festékkel. Az érdekesebb történetmesélés érdekében ecsetelni kívánta vörös festék összetevőit, ám a Google segítségére szorult, jó eséllyel lekattintotta az első keresési találatot a témában.

Ami egy játékportál cikke volt arról, hogy mi kell a vörös festék elkészítéséhez a The Legend of Zelda: Breath of the Wildban.

Valamilyen oknál fogva nem kongatták meg benne a vészharangot az olyan összetevők, mint a „vörös Lizalfos farok", a „hyliai gomba", vagy épp az „Octorok szemgolyó". További érdekesség, hogy a könyvről a The Irish Times nyomtatott változatában megjelent kritika szerzőjének ugyan feltűnt a probléma, de azt hitte, hogy szándékos anakronizmusról van szó.

Boyne látszólag jól fogadta a minibotrányt, és úgy döntött, hogy nem fogja megváltoztatni az összetevőket a könyvben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről