A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csúnyán játszik a Mi 11 európai árazásával a Xiaomi

Vágólapra másolva!
A bejelentettnél végül magasabb árat kér a Mi 11-ért Európában a Xiaomi, Magyarországon még rosszabb a helyzet.
Vágólapra másolva!

Mostanra már megszokhatták a vásárlók, hogy a kínai mobilgyártók nagyon jó ár-érték arányú okostelefonokat dobnak piacra, de csak Kínában. Mire Európába eljutnak ezek a készülékek, általában másfélszer vagy kétszer annyiba kerülnek. Ilyen árazási stratégiát követ a Xiaomi is, amely a héten mutatta be a Mi 11 globális változatát.

Forrás: xiaomi

Akkor a Xiaomi azt mondta, hogy Európában 749 euróért lesz kapható a 8/128 GB-os modell, és 799 euróért a 8/256 GB-os változat. Ezek nagyságrendekkel magasabb összegek, mint az eredeti, kínai árak. De még így is kedvezőek az élmezőnyben (bár vannak komoly hiányosságok, mint a vízállóság vagy telefotós kamera), ráadásul Európában 55 wattos GaN-töltőt is mellékel a Xiaomi.

Bár a kínai árakhoz képest a 46 százalékos áremelésnek nyilván nem örülnek az itteni fogyasztók, a felháborodást inkább az okozta, hogy röviddel a bemutató után máris eltérő árakat kezdett emlegetni a Xiaomi. A Mi 11 valójában nem 749, hanem 799 euróért kapható, a nagyobb tárhellyel nem 799, hanem 899 euróért vihető, Németországban és Olaszországban is. A 899 eurós ár már 62 százalékos emelés az eredeti kínai árhoz mérten. Magyarországon a helyzet még rosszabb, hiszen itt 299 990 és 319 990 forint a két modell ára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!