Egyre több laptopba kerülhet OLED kijelző

asus zenbook 14x
Asus Zenbook 14X
Vágólapra másolva!
Ezúttal egy 90 Hz-es modellt küldött tömeggyártásba a Samsung.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években már felbukkant egy-két korai fecske OLED kijelzős laptop, azonban a Samsung Display idén januárban közölte, hogy idén tényleg megkezdődhet a technológia terjedése a hordozható számítógépekben. A háttérvilágítást nem használó, a pixelek által kibocsátott fénnyel dolgozó kijelző már elterjedt az okostelefonokban és a jobb tévékben, ám gazdasági okokból a monitorokban és a laptopokban eddig a lehető legritkábban tudták csak bevetni a gyártók.

Asus Zenbook 14X Forrás: Asus

A Samsung Display az év eleji ígéretének megfelelően végre tömeggyártásba küldte az egyik legfontosabbnak tűnő, 14 hüvelykes és 90 Hz képfrissítési sebességű laptopos kijelzőpaneljét. A cég szerint ez nem csak az általános képminőség tekintetében jobb a helyette általában használt IPS paneleknél, de az alacsonyabb válaszideje miatt gyors mozgások megjelenítésekor lényegében azonos teljesítményt nyújt a 120 Hz-es konkurenciával.

Az új kijelzőpanel az elsők között az Asus Zenbook 14X és a Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon laptopokban lesz elérhető, mindkét esetben 2880×1800 pixeles felbontással.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!