Egyszerűbb lehet az új gamer laptop választása

nvidia geforce rtx gamer laptop notebook
Már január végén piacra kerülnek az első GeForce RTX 3000 videovezérlőkkel szerelt laptopok
Vágólapra másolva!
El kell árulniuk a gyártóknak a GeForce RTX 3000 videóvezérlők paramétereit.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az első GeForce RTX 3000 grafikus vezérlőkkel ellátott gamer laptopok forgalmazása, azonban eddig a legtöbb modell konkrét teljesítményét csak tesztek olvasásával vagy megtekintésével tudták megállapítani a vevők.

Január végén kerültek piacra az első GeForce RTX 3000 videovezérlőkkel szerelt laptopok Forrás: NVIDIA

A problémát az jelenti, hogy ugyan az új GeForce-kínálatot alapvetően csak háromféle videóvezérlő (RTX 3060 / 3070 / 3080) képezi, azonban a laptopgyártók széles keretek között szabályozhatják azok maximális hőtermelését. Emiatt hiába van mondjuk egy vevő által nézegetett mindkét laptopban GeForce RTX 3080, mégis jelentős eltérés lehet a grafikus teljesítményük között.

Akár 25% körüli szintre is nyílhat köztük az olló, ami már bőven a számottevő kategóriába esik a végeredmény szempontjából.

Sajnos a laptopgyártók eddig a legritkább esetben voltak hajlandóak elárulni, hogy milyen maximum hőtermelést állítottak be videóvezérlőknek a laptopjaikban, de az NVIDIA most közbeavatkozott, kötelezte a partnereit a használt beállítások nyilvánosságra hozatalára. Emiatt a tájékozott vásárlók a jövőben még akkor sem fognak zsákbamacskát venni, ha nem találnak teszteket az általuk nézegetett noteszgépekről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről