Ezért ne aludjon vezeték nélküli fülhallgatóval

apple airpods bluetooth headset fülhallgató zene music
Apple AirPods (2019)
Vágólapra másolva!
Egyre gyakoribbak a lenyelésükből származó esetek a sürgősségin.
Vágólapra másolva!

Roppant kényelmesek az elmúlt olyan három évben széles körben terjedni kezdett vezeték nélküli fülhallgatók, de nem pusztán a rejtélyes körülmények közti köddé válásuk jelenti az egyetlen óriási hátrányukat. A napokban újabb beszámoló érkezett egy olyan esetről, mikor valaki alvás közben egyszerűen lenyelte a füléből kiesett fülhallgatóját, ezúttal konkrétan egy AirPods okozta a balesetet.

Apple AirPods (2019) Forrás: Apple

A Massachusetts államban élő Bradford Gauthier komoly torokfájásra ébredt, ám először azt hitte, hogy csak az előző napi, több órás hólapátolás közben fázott meg. Ezután kiment még havat lapátolni, a házba való visszatérésekor pedig rájött, hogy nem képes meginni egy pohár vizet. Mindeközben az egyik AirPods fülesét sem találta, mire a felesége és a fia arra kezdtek gyanakodni, hogy talán összefüggés lehet a kettő között.

A kórház sürgősségi osztályán elkészített röntgenfelvétel megerősítette a feltevést, kivehető volt rajta a nyelőcsövében elakadt fülhallgató. Óriási szerencséjére nem volt szükség műtétre, az ügyére ráállított orvosnak minimális kellemetlenséggel járó, endoszkópos módszerrel sikerült kiszednie a fülest.

Ha bekerült volna a gyomrába, akkor akár műtétre is szükség lehetett volna, hiszen a gyomorsav megmarhatja a fülhallgatóban lévő akkumulátort, amiből halálos vegyületek szivároghatnak ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről