A PS5 hivatalos viszonteladói is skalpolni kezdtek

sony playstation 5 digital edition ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5 Digital Edition
Vágólapra másolva!
Számottevően az ajánlott ár felett kínálják Indiában a játékkonzolt.
Vágólapra másolva!

Az IGN India beszámolója szerint a PlayStation 5-re vágyó indiai gamereknek már nem csak a klasszikus skalpolókkal kell megküzdeniük: a Sony hivatalos viszonteladói hálózatának egyes tagjai is nyerészkedni próbálnak a konzol iránti óriási túlkeresleten, számottevően az ajánlott fogyasztói ár felett tették előrendelhetővé a márciusban érkező készlet hozzájuk kerülő részét.

Sony PlayStation 5 Digital Edition Forrás: Sony

A skalpolásban több Sony Center mellett például a Gameshopee és a Kalra Electronics is bűnös, az ajánlott 49 990 rúpia (204 ezer forint) helyett 65 ezer rúpiát, avagy 265 ezer forintot is elkérnek a PlayStation 5-ért az előrendelőktől. A beszámolók alapján a Sony vizsgálatot indított az ügyben, így könnyen elképzelhető, hogy a nyerészkedni próbáló boltok árukészlet nélkül maradnak, hiszen jelenleg feltételekhez van kötve a PlayStation 5 viszonteladása.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Forbes beszámolója szerint a PlayStation 5 skalpolóinak egy része indokolatlannak és sértőnek tartja a sajtó és a gamerek támadásait. Szerintük teljesen korrekt üzlet, hogy automatizált módszerekkel, a webshopokban másodpercek alatt a komplett vásárlási folyamatokat végrehajtó szkriptekkel elhappolják a gamerek elől a konzolokat, hogy aztán akár 60% feletti felárral továbbadják azokat nekik.

Az egyikőjük csúnyán sántító hasonlatot felhozva azzal állt elő, hogy olyan ez, mint amikor a bolthálózatok nagykereskedelmi áron veszik a tejet, majd nyereséggel értékesítik azt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről