Fogyasztóbarát a Teracube megfizethető mobilja

teracube 2e okostelefon
Teracube 2e
Vágólapra másolva!
Négy év garanciával érkezik a könnyen javítható készülék.
Vágólapra másolva!

Elsősorban a fogyasztó- és környezetbarátságával reklámozott okostelefont dobott piacra az Egyesült Államokban a Teracube nevű startup. A 199 dollárba, olyan nettó 59 ezer forintba kerülő Teracube 2e legnagyobb attrakciója, hogy egy csavarhúzóval szétszedhető és összerakható, a 4000 milliamperes akkuja pedig házilag cserélhető a lepattintható a hátlapnak köszönhetően. Négy év garanciával érkezik, Android-frissítéseket pedig három éven keresztül kap.

Teracube 2e Forrás: Teracube

A hardverrel kapcsolatos fenti kvalitások néhány évvel ezelőttig szinte minden okostelefonra igazak voltak, azonban a gyártók különféle vevői igényekkel kapcsolatban elvégzett kutatásokra hivatkozva manapság szó szerint összeragasztják a mobiljaikat a gyártás során, így még a tönkrement akkuk kicseréléséhez is szervizbe kell vinni a készülékeket.

A praktikák jelentősen növelhetik annak a valószínűségét, hogy a vevők két-három év használat után inkább új készüléket vesznek: hiába felel meg továbbra is a céljaiknak a meglévő, anyagilag nem sok értelmét látják a javíttatásának, plusz az jelentős kényelmetlenséggel is járhat számukra.

Teracube 2e Forrás: Teracube

Árából sejthetően belépőkategóriás az okostelefon: 6,1"- és 1560×720 pixeles IPS érintőkijelzőt, 13+8 MP-es hátlapi kamerarendszert, nyolcmagos processzorú MediaTek Helio A25 rendszerlapkát, 4 GB memóriát, 64 GB háttértárat kapott. A további tulajdonságai közül kiemelhető az NFC, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, a microSD kártyafoglalat, az USB-C csatlakozó, továbbá a 3,5 mm-es audio Jack.

Szintén a környezetbarátságot indokként felhozva a Teracube 2e mellé adatkábel és fali töltőegység sem jár, így a szokásoshoz képest 50% anyagot lehetett megspórolni a csomagolásában. Amennyiben a vevők még nem rendelkeznének megfelelő kábellel és töltővel, akkor a készülék megrendelésekor felár ellenében lehetőségük van kérni azokat, de persze máshol is megvásárolhatják a kiegészítőket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről