A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Megbukott a DxOMark tesztjén a kijelző alá épített szelfikamera

Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag kritikán aluli minőséget tud csak produkálni a ZTE Axon 20 5G szelfikamerája.
Vágólapra másolva!

A ZTE a világ első olyan mobilgyártója lett, amely az okostelefon kijelzője mögé építette a szelfikamerát, és a kész termékét piacra is dobta. Azt már az első teszteken kiderítették a YouTuberek, hogy ez a technológiailag bravúros megoldás nem csinál valami jó képeket.

A DxOMark szakemberei azonban most alaposabban is letesztelték a világ első, bolti forgalomban is elérhető kijelzős alatti szelfikameráját (a hozzá tartozó mobillal együtt persze). A szakértők arra jutottak, hogy bár az expozíció és a fókusz rendben van, minden más téren elég csúfos bukás ez a megoldás jelenleg.

Forrás: zte

Alapvetően kritikán alulinak nevezhető a képminőség, zaj, részletesség, színkezelés, mélység és minden egyéb téren. Szelfizésre az Axon 20 5G 26 pontot kapott, ami a valaha volt második legrosszabb eredmény a DxOMark toplistáján.

Bár a fúrt szelfikamerák már nem sok mindent takarnak ki a mobilok kijelzőiből, sok gyártó szeretne teljesen zavartalan élményt, mozgó alkatrészek nélkül (a felugró kamerák hamar eltűntek). Ezért a képernyő alá épített szelfikamerával sokan kísérleteznek, egyelőre a ZTE-n kívül más cég nem mert ilyesmit piacra dobni. Vannak olyan cégek is, amelyek inkább zsugorítanák, és a kávába építenék a szelfikamerát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!