A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mások lopott fiókjain gazdagodott egy fiatalember

Koronavírus, vírus, televízió, tv, tévé, karantén, TV, netflix, tévézés, házimozi, Tévézés a karantén idején, tévézési szokások, trendek, tévéző emberek, távirányító, karantén
Tévézés a karantén idején
Vágólapra másolva!
Fityingekért árulta a Netflixhez és társaihoz való hozzáférést.
Vágólapra másolva!

Kedvező áruknak köszönhetően a videó- és zenestreamelő szolgáltatások a kalózkodás elleni eddigi leghatásosabb fegyvernek bizonyultak, ám vannak olyanok, akik túlságosan drágának tartják ezeket, viszont a klasszikus warezolást túl nyűgösnek ítélik. Számukra kínált éveken át megoldást egy ausztrál fiatal, a „fiókgenerátor" webhelyein keresztül a normál ár feléért-harmadáért biztosított hozzáférést többek közt a Netflix, a Spotify, az Amazon Prime és az HBO szolgáltatásaihoz.

A kép csak illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Természetesen az érintetteket felettébb érdekelte, hogy a webhelyek mégis miként tudnak fizetős fiókokat generálni a szolgáltatásaikhoz, az FBI által az ügyben indított nyomozás egy jelenleg 23 éves ausztrál férfihez vezetett. A letartóztatása után beigazolódott a gyanújuk: a fiatal adatszivárgások során az internetre kikerült nevekkel és jelszavakkal adott hozzáférést a vevőinek a termékeikhez, lopott belépési adatokkal üzérkedett.

A rendőrség összesen 1,65 millió ausztrál dollár, avagy 387 millió forint értékben foglalt le különféle ingóságokat a nyomozás során, azaz az elkövető pár év alatt gyakorlatilag halálra kereste magát a webhelyeivel. A fiatal ügyében pénteken ítélet született, 26 hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetést kapott, továbbá 200 órányi közmunkára ítélte a bíró.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!