Végre bővíthető lesz a PlayStation 5 háttértára

sony playstation 5 ps5
Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Már elérhető a csináld magad szerelést elmagyarázó oldal.
Vágólapra másolva!

Jelentősen eltérő utat választott a Sony és a Microsoft a legújabb generációs konzoljaik háttértárának bővítése szempontjából, a PlayStation 5 esetében egy M.2 SSD beszerelésére lesz szükség, míg az Xbox Series gépekbe szimplán be kell dugni a bővítésre kitalált kártyát. Ugyan az új konzolokhoz is csatlakoztathatóak USB-s háttértárak, ám ezekről csak a régebbi konzolokra szánt játékok futtathatóak.

Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

A belső háttértár bővítése terén a Sony óriási lemaradásban van a Microsofttal szemben, hiszen a PlayStation 5 csak a jelenleg bétázó, következő nagy rendszerfrissítésétől kezdi majd szoftveresen támogatni a bővítést. Emellett a gyártók sem árasztották el a piacot a kompatibilis SSD-kkel, egyelőre a Seagate FireCuda 530 az egyetlen olyan termék, amivel biztosan hajlandó együttműködni a PS5.

Természetesen idővel megoldódnak majd a problémák, a bővítési lehetőség közeljövőbeli elérhetővé válását pedig mi sem jelzi jobban, minthogy a Sony elérhetővé tette a konzol terméktámogatási oldalán a részletes instrukciókat az SSD csináld magad beszereléséhez. A munkához egy jól kivilágított és asztallal ellátott helyiséget javasol a vállalat, az eszközigény pedig kimerül egy kisebb Philips (PH1) fejjel rendelkező csavarhúzóban.

Nem kell megijedni a feladattól, a Sony specifikusan próbálta a lehető legkönnyebbé tenni a munka elvégzését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről