Az Apple idén megszüntetit az iPhone Minit

Apple IPhone 13 On Sale In Poland poland polish cracow krakow digital istore ispot iphone mobile service shopping telephone big tech mall premiere launch customer client center pro Bonarka shopping mall iSpot store September 24th global launch Pro Max iPh
iPhones 13 Pro are seen at iSpot store inside Bonarka shopping mall in Krakow, Poland on September 24th, 2021. The global launch o the iPhone 13 took place today alongside the iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro and iPhone 13 Pro Max. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a legkisebb iPhone-modell nem igazán vált be az Apple számára. Nem volt elég népszerű, ráadásul a nagyobb verziókon több pénzt is tudnak keresni. Ettől függetlenül azonban idén is négy új modellre számíthatunk a világ egyik legkedveltebb okostelefonjából.
Vágólapra másolva!

Ahogy menetrendszerűen lenni szokott, tavasszal már bőven elkezdenek szivárogni az év második felében megjelenő új Apple-készülékekről, és persze nincs ez másként idén sem. Most éppen új öntőformákból derül ki, hogy az idén érkező iPhone 14-es sorozat esetében az Apple minden bizonnyal el fogja hagyni a legkisebb modellt, azonban ez nem változtat azon, hogy ezúttal is négy modellt ad ki majd ki a cég, de most már összesen csak kétféle méretben.

Így tehát a várakozások szerint lesz:

  • 6,1 hüvelykes iPhone 14
  • 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro
  • 6,7 hüvelykes iPhone 14 Max
  • és 6,7 hüvelykes iPhone 14 Pro Max.

A korábbi modellekből arra lehet következtetni, hogy az iPhone 14 és a Max tudását tekintve gyakorlatilag ugyanaz a készülék lesz, csak persze a Maxot nagyobb kijelzővel szerelik, és potenciálisan nagyobb akkumulátor is férhet bele. Viszont a legfontosabb dolog, vagyis a kamera tekintetében minden bizonnyal meg fognak egyezni, és mindkét modell két lencsét kap a hátuljára.

Forrás: Wccftech

Érdekesebb a helyzet azonban az iPhone 14 Pro és Pro Max esetében. Itt az elődhöz képest nem változott a három lencsét felvonultató megoldás, azonban a formák alapján ezek sokkal jobban kidudorodnak.

Ez teljes mértékben megfelel a korábban már kiszivárgott információknak, mely szerint ez a két modell az eddigieknél is dundibb kameraszigetet kap, aminek az egyik legfontosabb oka, hogy az elődmodellekkel ellentétben ezek már nem 12 megapixeles, hanem 48 megapixeles kamerákat kapnak.

Ez azt jelenti, hogy a szenzor átmérője 25-35%-kal, a magassága pedig 5-10%-kal növekedhet meg.

Úgy tudni, hogy az Apple ezzel a lépéssel lehetővé szeretni a 8K-s videózást 60 képkocka/másodperces sebességgel. Ehhez persze elképesztően sok tárhelyre lesz szükség, amire a vállalat készül is, ugyanis azt hallani, hogy a legdrágább modellek akár 2 terabájtos kapacitással is érkezhetnek.

Alaposan megváltozik a MacBook Air is idén

Nem csak az iPhone-ok "szivárognak" rendszeresen, de a hónapok múlva érkező új számítógépek is. Ennek megfelelően most egy megbízhatónak tűnő forrás állt elő egy belsős használatra szánt renderképpel arról, hogy fog kinzéni a 2022-es MacBook Air.

A laptop egy alapos frissítésen esik át, aminek keretein belül a kinézetét közelebb hozzák majd az aktuális MacBook Pro külsejéhez, csak persze sokkal vékonyabb lesz annál - úgy látszik, igaznak bizonyultak azok a pletykák, melyek szerint a MacBook Air eddigi háza már túl sok ponton korlátozta a tervezőket.

Forrás: AppleFirst

Úgy tudni, kétféle változat készül a laptopból: lesz egy drágább, ami a MacBook Próhoz hasonló MiniLED kijelzőt kap majd, és lesz egy olcsóbb, kisebb változat, ami marad a korábbi Retina képernyőnél. Az is biztosnak látszik, hogy az új MacBook Air modellek fehér szinű billentyűzetet kapnak, amiket jelentősen átterveztek az elődhöz képest.

Innentől azonban már bizonytalanabbak az információk.

Lehet hallani arról, hogy ebbe a gépbe már az új, M2-es processzor kerülne. Ez a nevének megfelelően az M1-es tovább csiszolt verziója, amire aztán később épül majd menetrendszerűen az M2 Max, az M2 Ultra és társai.

Azt is hallani, hogy a gépen Thunderboltra is képest USB-C portok kapnak helyet, azonban arról nem esett szó, hogy számíthatunk-e HDMI-csatlakozóra és SD-kártya olvasóra. Az új MacBook Pro modellek esetében az Apple végre visszahozott számos régóta várt portot, de persze ez nem garantálja, hogy a vékonyabb és olcsóbb Air-modelleken is helyet kapnak ezek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!