Középkategóriás telefonokat és csúcskészüléket is hoz Magyarországra az Oppo

oppo reno7
Vágólapra másolva!
A hazánkban is egyre erősebb jelenléttel bíró és egyre inkább feltörekvő okostelefonos márka, az Oppo két új készüléket jelentett be Prágában. Ebből az egyik ugyan abból a szempontból nem újdonság, hogy Kínában egy ideje már elérhető, most azonban megerősítést nyert, hogy hamarosan kaphatóak lesznek Közép-Európában így Magyarországon is.
Vágólapra másolva!

A két szóbanforgó készülék a Reno7 5G és a Reno7 Lite 5G. Alapvetően tehát egy középkategóriás telefonról és annak némileg olcsóbb kistestvéréről van szó, bár számos ponton megegyeznek egymással.

Mivel sokan még mindig örülnek ennek: mindkét telefonon helyet kapott hagyományos fülhallgató kimenet.

Ezen kívül a kijelzőjük is hasonló: 6,43 hüvelykes AMOLED panelről beszélgetünk, azonban sima Reno7 kicsit tovább megy, mint a Lite modell, ott ugyanis emellé HDR10+ minősítés és 90 hertzes képfrissítés társul, míg a Lite esetében be kell érni a megszokott 60 hertzes képfrissítéssel és nincs HDR sem.

Forrás: Origo

Tárhely és memória tekintetében egyik készülék esetében sem lehet panasz, hiszen 8 gigabájt RAM-ról és 256 gigabájtos háttértárról beszélhetünk, ráadásul érdekes módon nem csak a tárhely bővíthető, hanem a memória is: a rendszer a tárhelyből tud lecsípni 5 gigabájtot és azt a szeletet is memóriaként használni. Kérdéses persze, hogy a gyakorlatban ennek mennyi értelme van, hiszen a 8 gigabájt bőven elég mindenre, de nyilván nem baj, hogy adott egy ilyen lehetőség is.

Forrás: Origo

A két telefonnál megegyezik a 64 megapixeles főkamera is, ami alapesetben négy pixel összevonásával teljesen korrekt 16 megapixeles képeket készít az első tapasztalataink szerint. Emellé a sima Reno7 esetében jutott még egy 8 megapixeles ultraszéles kamera is, a Reno7 Lite viszont már csak két segédkamerát kapott: egyet makrózásra, egyet pedig a mélységélességes effektusok turbózására. Cserébe itt egy jópofa dizájnelem, hogy a kamerákat színes RGB LED megvilágítás veszi körül.

Forrás: Origo

Ami a szelfikamerát illeti, ott a Reno7 Lite 16 megapixellel, míg a Reno7 már 32 megapixellel gazdálkodik.

Mutatkoznak különbségek az akkumulátor és a különböző támogatott protokollok területén is: habár mindkét készülék telepe 4500 milliamperórás, az olcsóbbik csak 33 wattos, míg a drágábbik modell 65 wattos gyorstöltésre képes. Ezen kívül a Reno7 ismeri a Wi-Fi 6-ot és a Bluetooth 5.2-t, míg a Reno7 Lite megáll az 5.1-es Bluetooth-nél és az előző generációs, 811.ac-s szabványú Wi-Finél. Az NFC támogatása mindkét telefon esetében adott, mint ahogy a nevükből kikövetkeztethető módon az 5G is.

Forrás: Origo

A Reno7-es már cikkünk írásának pillanatában elérhető Magyarországon, mintegy 189 ezer forintos ajánlott áron (ajándék vezetéknélküli fülhallgatóval), míg a Reno7 Lite májusban várható, 149 ezer forintos áron. Ezen kívül a korábban már bemutatott, abszolút csúcskategóriás képviselő Oppo Find X5 Pro holnaptól, azaz április 15-től vásárolható meg Magyarországon, 479 ezer forintos áron. Nem olcsó, viszont minden tekintetében elképesztően minőségi készüléknek tűnik, így alig várjuk, hogy egy teszt erejéig rátegyük a kezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!