A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az elemzők szerint újra talpon van a mobilpiac

iPhone 13 Pro Max és Galaxy S21 Ultra
Vágólapra másolva!
A Canalys elemzőcég azt állítja: 2021-ben az okostelefon-szektor visszatért a világjárvány előtti szintekhez.
Vágólapra másolva!

Készletproblémák és folyamatos áremelések ide vagy oda, a Canalys elemzőcég szakemberei szerint az okostelefonok piaca visszatért arra a szintre, ahol a világjárvány előtt volt. 2021-ben 1,35 milliárd készüléket szállítottak le a gyártók, ami 7 százalékos éves növekedést jelez.

iPhone 13 Pro Max és Galaxy S21 Ultra Forrás: phonearena

20 százalékos piaci részesedéssel uralja a piacot a Samsung, amelyet 17 százalékkal követ az Apple, majd 14 százalékkal a Xiaomi. Utóbbi produkálta a legnagyobb éves növekedést, 28 százalékosat (a Samsung és az Apple 7 és 11 százalékosat).

Negyedik az Oppo 11 százalékos piaci részesedéssel és 22 százalékos éves növekedéssel, míg az ötödik Vivo esetében 10 és 15 százalék a két mutató. Az Oppóba beletartozik a OnePlus is. Állítólag a piac növekedését alapvetően a fejlődő régiók és a belépőkategória segítették, de a Samsung és az Apple csúcskategóriás eszközeire is hatalmas a kereslet. Az Apple csak az utolsó három hónapban 82,7 millió mobilt szállított le, a Samsung az összehajtható készülékekből eladott 8 milliót. A Canalys szerint 2022 még nagyobb fellendülést hoz a szektornak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!