Nem okozott csalódást a GeForce RTX 3050

nvidia geforce rtx 3050 ti videokártya grafikus kártya
Gigabyte GeForce RTX 3050 EAGLE 8G
Vágólapra másolva!
Mindennel megbirkózik Full HD felbontásban és magas beállítások mellett.
Vágólapra másolva!

Elméleti síkon ma megkezdődik a január elején bemutatott GeForce RTX 3050 asztali számítógépes videókártya forgalmazása. Az NVIDIA visszafogottabb büdzséjű játékosoknak szánt grafikus vezérlője az eddigi legolcsóbb Ampere architektúrás termék a vállalattól, a briteknél bruttó 239 font, 102 ezer forint lesz a kezdőára.

Gigabyte GeForce RTX 3050 EAGLE 8G Forrás: Gigabyte

A szerdán elérhetővé vált független tesztek alapján ennyiért korrekt vétel a termék, a Digital Foundry mérései alapján csak 10-20 százalékkal lassabb a GeForce RTX 2060-nál, cserébe viszont 25%-kal alacsonyabb az ajánlott fogyasztói ára. A GeForce GTX 1660 Superhez képest olyan 10 százalékkal gyorsabb, plusz elérhető rajta a DLSS és a valós idejű sugárkövetés, így papírforma szerint 20 dollár felárért cserébe egyértelműen jobb választás annál.

A tesztek alapján a legnagyobb gépigényű játékokban 1080p felbontásban és magas beállítások mellett az RTX 3050 képes hozni a 60+ képkockás átlagsebességet, így a kifejezett céljára megfelel. Emellett az 1440p felbontású játék sem lehetetlen vele, bár a 60 FPS-hez ragaszkodók sok esetben kénytelenek lesznek érdemben visszavenni a grafikai opciókból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!