A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Meglincselték volna a szponzorok a játékfejlesztőt

mark venturelli
Elméletben az ártatlannak tűnő "A játékdizájn jövője" volt Venturelli előadásának címe, ám a gyakorlatban "Miért rémálmok az NFT-k" néven futott a show
Vágólapra másolva!
Többször is próbálták megszakítani az NFT-ellenes előadását a játékkiállításon.
Vágólapra másolva!

Nem csak a kriptovaluták betegeskednek már jó ideje, a tavaly széles körben reklámozni kezdett NFT-k piaca is mélyrepülésben van. Erre áprilisban drámai példa érkezett, Sina Estavi befektető megpróbálta 48 millió dolláros kikiáltási áron eladni a Twitter-alapító Jack Dorsey első tweetjét, azonban a 2,9 millió dollárért megvásárolt digitális blokkra végül 280 dollár volt a legmagasabb összegű ajánlat.

Elméletben "A játékdizájn jövője" volt Venturelli előadásának címe, ám a gyakorlatban "Miért rémálmok az NFT-k" néven futott a show Forrás: Mark Venturelli

Ettől függetlenül az NFT-ből profitálni próbáló befektetők még nem adták fel a harcot, többek közt a videójátékos ipart is próbálják rászedni a vonatra való felugrásra, noha a játékfejlesztők és a gamerek sem tudják mire vélni NFT-ket, ráadásul egyre nagyobb táboruk már az említésükre feszültté válik.

A múlt héten Brazíliában megrendezett International Games Festival játékshow szponzorai között is akadt jó néhány NFT-s és blokkláncos cég, akik „A web3 és a játékok új generációja" és hasonló előadásokon keresztül próbáltak mindenkit meggyőzni az említett technológiák elfogadásáról és használatáról a játékokban.

A kérdéses szponzorok a jelek szerint megvettnek hitték a szervezőket, így a színfalak mögött óriási cirkuszt rendeztek, mikor a tudomásukra jutott egy NFT-ellenes előadás megkezdése.

Az előadást Mark Venturelli játékdizájner tartotta, a leginkább a Chroma Squadról ismert fejlesztő részletesen körbejárta a NFT-k játékokban való bevetésének teljes értelmetlenségét. A szervezőknek ezzel semmi problémájuk nem volt, előzetesen átnézték és jóváhagyták az anyagát, ám az NFT-s és blokkláncos szponzorok csak az előadásának megkezdése után értesültek annak témájáról.

A lincshangulatba került szponzorok többször is próbálták félbeszakítani az előadást, ám a szervezők ezt nem hagyták, Venturelli előadását pedig nagy ovációval értékelte a közönség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!