A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Aggasztóan sok adatot gyűjtenek az autóink

Autóban
Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai hatóság megvizsgálja az autógyártók adatgyűjtési gyakorlatait, aggódnak ugyanis, hogy egyre több adatot gyűjtenek az autóink.
Vágólapra másolva!

A California Privacy Protection Agency vizsgálatba kezdett: az autógyártók és autóipari tech cégek adatgyűjtési, magánszférát érintő gyakorlatait ellenőrzik, egyre fokozódnak ugyanis az aggodalmak az autóink által gyűjtött rengeteg adat miatt.

Jelenleg információkat gyűjtenek a helyzetmegosztás, webalapú szórakoztatás, okostelefon-integráció és kamerák kapcsán. Az érintett cégek névsora nem nyilvános. A hatóság szerint a modern autók kerekeken guruló számítógépek, amelyek appokon, szenzorokon, kamerákon keresztül gyűjtik az adatokat, figyelik a benne ülő embereket és a kívül lévőket is. Gyakran automatikusan gyűjtenek be mindenféle adatot a használók életéről.

Autóban Forrás: Getty

A hatóságokat ez sok országban aggasztja, eközben az autók egyre több és több adatot rögzítenek. A Consumer Watchdog nonprofit szerint az autógyártók és partnereik tudják merre vezetünk, mit veszünk, mit eszünk, látják az SMS-eket, ezek alapján fogyasztói profilokat alkotnak, és ez segít további termékek célzott eladásában.

Érdekes példa a Tesla, amelyet a holland hatóság végül nem büntet meg, amiért a leparkolt autói a közelben lévő emberekről készítenek felvételeket, és tárolják azokat sokáig. A Stellantis pedig külön cégen keresztül tervezi licencelni az általa gyűjtött adatokat más gyártóknak is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!