Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Megint kibabrált a lázadó nézőkkel a YouTube

youtube
Fotó: NordWood Themes / Unsplash
Vágólapra másolva!
Folytatja a reklámblokkolás elleni kilátástalan harcot a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Nem megtűrt dolog többé a világ legnagyobb videómegosztóján a reklámok blokkolása, így a YouTube illetékesei több hullámban is olyan műszaki változtatásokat hajtottak végre az elmúlt hónapok során, amelyek megpróbáltak kibabrálni a hirdetéseket letiltókkal. A Google leánycégének egyértelmű álláspontja van az ügyben: vagy tolerálják a reklámokat a nézők, vagy előfizetnek a reklámmentesítést is kínáló YouTube Premiumra.

Hétfőn váratlanul újabb panaszáradat lepte el a közösségi médiát. A számítógépes böngészőben bizonyos reklámblokkoló bővítményeket használók két dolgot kezdtek tapasztalni: vagy azonnal a megnyitott videó végére ugrik a lejátszás, vagy lenémítottá válik a hang. A videó visszatekerése és a hangerőcsúszka átállítása nem segít, amint elengedik a kezelőszerveket a felhasználók, rögtön visszaugranak az előző állapotba.

A reklámblokkoló bővítmény kikapcsolására böngészőtől függetlenül varázsütésre megszűnik a probléma.

Rendkívül valószínű, hogy az érintett reklámblokkolók fejlesztői hamarosan frissítik a bővítményeiket, mire minden visszatér a régi kerékvágásba. Egészen addig, amíg a YouTube programozói ki nem találnak valami újat, hogy megint bosszúságot okozzanak a renitens internetezőknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről