Látványosan megújulhat a Start menü

windows 11 laptop notebook számítógép computer
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Potenciálisan a Windows 11 jövő évi kiadásában debütálhat az új nézet.
Vágólapra másolva!

Nagyban készül már a Windows 11 idei főverziójának kiadására a Microsoft, ennek keretében a napokban nagyon megkönnyítette az operációs rendszer 24H2 verziószámú kiadásának nyilvános tesztelésébe való becsatlakozást is. Ennek megfelelően már folyik a jövő évi következő változat fejlesztése, most pedig a legújabb nyilvános előzetesből fény derült egy újabb félkész funkcióra.

Az újdonságra a Windows 11 előzeteseiben kutakodó Phantomofearth hívta fel a figyelmet, egy rejtett kapcsoló átállításával bekapcsolható a Start menü kategórianézete. Ez a funkció a könnyebb megtalálhatóság érdekében próbálja azonos ikonmappákba rendezni a programokat, egy-egy csoportba teszi például a fejlesztői eszközöket, a szórakoztatási célú alkalmazásokat, a hírekkel és időjárással kapcsolatos szoftvereket.

A koncepció nem újdonság, a Start menüben évtizedek óta találhatóak tematikus mappák (például a Windows Kellékek vagy a Windows Rendszer), plusz a Windows 10 Start menüjének a kezdőlapja is támogatja az efféle kategóriák használatát, bár nem automatikus létrehozással, manuálisan kell kezelni azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről