Felvásárolhatja a Nokia egy részét a Samsung

mobilozás sms rcs chatelés mobilnet texting
Fotó: Chad Madden / Unsplash
Vágólapra másolva!
A lépéssel betörhetne a mobilhálózati berendezések piacára.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg értesülései szerint egy évtizeddel a mobilgyártó üzletágának eladását követően újabb gigantikus üzleti lépést fontolgathat a Nokia, terítéken van a mobilhálózati eszközöket tervező és gyártó divíziójának az értékesítése.

A hírek szerint egyelőre nincs végleges döntés az ügyben, a Nokia vezetősége csak a lehetőségeit mérlegeli. Viszont a mobilhálózatos divízió megvásárlása iránt több szereplő is érdeklődik, beleértve az üzletágban semmiféle jelenléttel sem rendelkező Samsungot.

A szakértők olyan 10 milliárd dollárra becsülik a Nokia mobilhálózatos üzletágának az értékét, azaz elérhető árú a Samsunghoz hasonló szereplők számára.

A Bloomberg megkeresésére a Nokia szóvivője közvetlenül nem kommentálta a pletykát, csupán elmondta, hogy a kérdéses üzletág idén jó eredményeket ért el a kiadásainak a csökkentésében, rendben folyik a termékfejlesztése, továbbá új ügyfeleket szerzett. A célja továbbra is a legjobb hálózatok elérhetővé tétele az ügyfelek számára, továbbá a részvényeseknek való értékteremtés. A Samsung ezzel szemben semmit sem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!