Főként nőkre vadásznak a robogós tolvajok

fejhallgató zenehallgatás zene listening music
Fotó: Nathaniel Vala / Unsplash
Vágólapra másolva!
Már nem is a táskát vagy a mobilt tépik ki a kezükből, másra utaznak.
Vágólapra másolva!

Az idő múlásával az utcai tolvajok módszerei és zsákmányai is folyamatosan változnak. A klasszikus pénztárca- és mobillopás ugyan továbbra is népszerű, azonban a digitális fizetés előretörésével és a mobilok gyári lopásvédelmi funkcióinak javulásával egyre kevésbé kifizetődő ezekre vadászni.

A tolvajok persze alkalmazkodnak, az Inside Edition pár nappal ezelőtti videós riportja szerint a nagyvárosi utcai rablók új kedvenc zsákmánya a drága vezeték nélküli fülhallgató lett. Az Apple AirPods Max és hasonló termékekre utazók jellemzően robogóval járnak, majd az áldozatokat akár el is ütve egyszerűen letépik a fejükről a fejhallgatót.

Az egyre terjedőben lévő bűncselekménytípus elkövetői a jelek szerint elsősorban nőkre vadásznak, feltehetően könnyebb prédát jelentenek, egyszerűbben lekapható a fejükről a fülhallgató.

A robogós tolvajok önmagukban nem jelentenek újdonságot, öt éve például meglepetést okozott egy videós riport, amely szerint Nagy-London régióban a robogós tolvajokat üldöző rendőröknek joguk van utazási sebességtől függetlenül fellökni a menekülni próbáló bűnözőket a rendőrautóval.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!