Videójáték közben lőttek le egy 15 éves fiút

Vágólapra másolva!
Nem tudta elviselni a felnőtt férfi, hogy beszólt neki a fiatal fiú. Ez idén már nem az első eset, amikor a videójáték valódi erőszakot szül.
Vágólapra másolva!

Érthetetlen tragédiába torkollt augusztus 18-án egy videójátékos összejövetel a texasi Crowley településen, a 35 éves Deeven Jones sértődöttségében hasba lőtte a 15 éves Tavion Swindellt, aki aztán a kórházba szállítását követően belehalt a sérüléseibe.

Deeven Jones Tavion Swindell videójáték
Balra Deeven Jones, aki videójáték közben lelőtte Tavion Swindellt (jobbra).
Fotó: Crowley Police Department / Swindell család

Egy szemtanú szerint az áldozat és az elkövető egy ismeretlen videójátékkal játszottak, az áldozat pedig szlengesen elmondta, hogy alig várja a játékot és a győzelmet. Az elkövető azzal reagált, hogy még rajta sem képes túltenni a fiú, mire az áldozat visszaszólt neki, miszerint őt aztán senki nem tudja legyőzni. Reakcióként Jones előkapta a pisztolyát és hasba lőtte Swindellt, majd megfenyegette a szemtanút, hogy csak némi várakozás után merje hívni a rendőröket, ezzel egérutat biztosítva számára.

A rendőrök még aznap kézre kerítették az elkövetőt, de Jones addigra megszabadult a mobiljától és a fegyverétől, hogy hátráltassa a nyomozást és a vádemelést. 

Az erőfeszítései jó eséllyel hasztalanok voltak, az ügyész gyilkosság mellett bizonyítékokkal való visszaéléssel vádolja, csak az előbbiért minimum öt év börtön jár Texasban.

Idén nyáron ez már a második gamerek közti erőszakos bűncselekmény. Júliusban a húsz éves Edward Kang több ezer kilométert repült, hogy kalapáccsal agyonverjen valakit, mert az beszólt neki egy játékban. Szerencsére az áldozata végül könnyű sérülésekkel megúszta, nem jutott Tavion Swindell sorsára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!